Vietnam -nord til sør-

En reise på 5 stjerners hoteller

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phan Thiet

12 dager
Avreise: lørdag, 24.10.2020
Hjemkomst: onsdag, 04.11.2020
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Vietnam -nord til sør-

En reise på 5 stjerners hoteller

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phan Thiet

12 dager
Avreise: lørdag, 24.10.2020
Hjemkomst: onsdag, 04.11.2020
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:
Reisegarantifondet

Vietnam
Rundreise

nord til sør

Reisens varighet

12 dager

Fridager

Hoi An

Hotellkategori

5/4 stjerner

Vietnam -nord til sør- tar deg med på en spennende og opplevelsesrik reise gjennom hele Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film.

Fortsetter reisen sørover og til det vakre og sjarmerende stedet Hoi An, her har vi lagt inn en dag med opplevelser og 1 fridag (mulighet for dagstur til Hue under fridagen).

Rundreisen avsluttes i Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene et 200 km langt tunnelsystem utgravd for hånd. Mekong-deltaet opplever vi fra en sampan, denne mektige elven bugner av tropiske frukter og regnes som Vietnams spiskammer nr. 1. Vi besøker også en familiebedrift som lager slangebrennevin, karameller av kokosnøtter og puffet ris.

Hva er inkludert: Flybilletter Norge-Vietnam-Norge, innenriks flybilletter Hanoi-Da Nang-Saigon, sightseeinger i henhold til program, 5-stjerners hoteller med daglig frokost, måltider som spesifisert i program, norsk erfaren reiseleder på rundreisen.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder

Reiseperiode:
24.10.2020 – 04.11.2020

kr 23 650,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 29 650,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

LEDIGE PLASSER

Vietnam -nord til sør-
12 dager

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phan Thiet

Program & Detaljer

Vietnam nord til sør kart 17 dager

klikk her for større kart
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Gardermoen på ettermiddagen, et flybytte og direkte videre til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankommer Hanoi og den norske reiselederen samt den lokale guiden møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

Etter frokost setter vi kursen ut til Ha Long Bay og skal være med på et fantastisk cruise i denne vakre bukten. Sjekker inn på båten og får servert en smakfull lunsj (buffét).

Under cruiset får vi oppleve hus på flåter tidligere var dette en fiskerlandsby der menneskene levde på vannet og av fiske i havet. Mange tilbragte hele sitt liv ute på flåtene som husene står på, landsbyens barn og voksne har nå flyttet inn på land (noen få bor igjen).

Cruisemannskapet arrangerer et matkurs der dere lærer å lage Nem (friterte vårruller) og blomsterdekorasjoner laget av rot grønnsaker. Mens båten står rolig er det muligheter for å bade fra båtens badeplattform eller leie kajakk for å utforske nærliggende strender og eller de mange fjelltoppene som stikker opp av vannet.

På kvelden serveres en 5 retters meny der dere kan velge mellom havets delikatesser eller en god biff. På kvelden kan dere bare nyte dette vakre stedet fra båtens soldekk sammen med noe godt i glasset. Kanskje dere ønsker å prøve fiskelykken fra båten etter at den har ankret opp for kvelden. Fiskestenger får dere av mannskapet.

Overnatter på båten i koselige lugarer.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Frokost serveres og båten fortsetter sitt cruise i den vakre bukten.

Etter frokost tar vi turen innom Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen tilbake til Hanoi for en kort flyreise (1 time) til Da Nang og den sjarmerende byen Hoi An.

Kvelden fri til å utforske Hoi An på egenhånd.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

Etter en god frokost på hotellet skal vi i dag ta dere med på en utflukt der dere kommer tett inn på dagliglivet i Hoi An, vi begynner med et besøk til en fiskerlandsby der dere får ta del i enkle fiske teknikker som å kaste garn, fiske med nett fra en av elvens mange særegne fiske installasjoner, her må både armer og bein benyttes. De spesielle vietnamesiske kurvbåtene skal dere også lære å beherske, ikke enkelt da kurvbåtene er runde.

Etter seansen på elva skal vi nå ut på en flott sykkeltur på ca. 4 km, turen går gjennom små landsbyer på stier langs grønne rismarker. Sykkelturen gir dere et tett innblikk i livet til de som bor langs ruten en seanse som garantert vil gi inntrykk og en opplevelse av å være i en fjern verden og tidsalder.

Ankommer Tra Que – en økologisk urte/grønnsaks landsby og spiser en velsmakende og «selvlagd» lunsj. Men først skal kokken vise dere hvordan man lager denne landsbyens spesielle rett – Banh Xeo, de som vil kan også prøve å lage denne retten med hjelp fra stedets kyndige kokk. Vi andre kan bare lene oss tilbake å få maten servert.

Ettermiddagen og kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7: Hoi An

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An – Ho Chi Minh City

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Da Nang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og vi tar dere med på en «bli kjent» runde.

Viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av byen, her er det kort avstand til alle byens severdigheter.

Resten av dagen fri til å oppleve denne travle byen på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 9: Ho Chi Minh City (Cu Chi)

Etter en god frokost på hotellet reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene.

En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 10: Ho Chi Minh City (Mekong)

Denne morgenen skal vi ta dere med på turens siste høydepunkt, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Ankommer vår restaurant idyllisk plassert langs elven og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Gode og mette går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi ankommer Ben Tre og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

I kveld samles vi for en felles avskjedsmiddag på en av byens restauranter.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 11: Ho Chi Minh City – Hjemreise

Formiddagen fri før hjemreisen til Norge starter, dere blir hentet på hotellet for transport til flyplassen.

Frokost inkl.

Dag 12: Ankomst Norge

Ankommer Norge kl. 12:00 etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Vietnam -nord til sør-
12 dager

5 stjerners hoteller

HOTELLER PÅ REISEN

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phan Thiet

5 stjerners hotell

Hotel de l’Opera
Hanoi

Sentralt plassert i Hanoi, kun 150 m fra Hoan Kiem sjøen og kun 10 minutters gange til den gamle bydelen i Hanoi. Nærhet til gode restauranter og fortauskafeer.

Hotellet har svømmebasseng, spa avdeling og trimrom. Bygget i fransk kolonistil, innvendig har hotellet et teatralsk tema og rommene er nydelig dekorert.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Sealife Legend
Ha Long Bay

Sealife Legend er en av de nyere båtene i Ha Long Bay og tilbyr deg et cruise i den roligere delen av Ha Long Bay. Her er landskapet mer storslått enn i den delen av bukten de fleste cruisebåtene oppholder seg.

Store og romslige lugarer med privat bad og air condition. 2 store soldekk med romslig uteplass. Båten har mange fasiliteter som SPA, Jacuzzi, trimrom, lekerom. Båtens måltider benyttes i båtens flotte restaurant men store vinduer der du har full oversikt under måltidene. En egen stor kjølig lounge der gjestene kan se på den vakre utsikten gjennom store vinduer.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Allegro Luxury
Hoi An

Allegro Luxury ligger kun 7 min. gange fra gamlebyen i Hoi An.

Et flott hotell i lokal stil med store stilfulle rom, svømmebasseng og SPA avdeling. Kort avstand til alle byens severdigheter. Hotellet serverer kanskje Vietnams beste frokost

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Hotel Majestic Saigon
Ho Chi Minh City

Majestic Hotel Saigon har vært vår base i Saigon helt fra starten av, et nydelig hotell fra 1925 i fransk kolonistil. Alle rom oppgradert til Deluxe River View.

Byens flotteste frokostsal i 5. etasje på terrassen med utsikt over Saigon River og livet på elven. Sentralt plassert i sentrum av byen med kort avstand til restauranter, shopping og markeder.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

Vietnam -nord til sør-
12 dager

BESTILL DIN NESTE DRØMMEREISE HER

Problemer med bestilling?
Send oss en e-post til mail@saigontours.no eller kontakt oss her!

Vietnam -nord til sør-
12 dager

INFORMASJON OM REISEN

Vietnam nord til sør er en reise på totalt 17 dager , oppholdet i Vietnam er 15 dager og norske stastborgere er fritatt for visum på denne reisen. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager. Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gylighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Flyreisen til og fra Vietnam, ankomst Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City (Saigon) foregår med ordinært rutefly. Reisen foregår med et flybytte da det i dag ikke går direkte fly til Vietnam fra Norge. På våre reiser benytter vi de store selskapene som Emirates, Qatar Airways eller Thai Airways, alle har avreise på ettermiddagen fra Norge.

På flyvningene innenlands benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ganske ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly. Vietnam -nord til sør- har 2 innenriks flyvninger, Hanoi til Da Nang (1 time) og Da Nang til Ho Chi Minh City (1 time). Innenlands er det tillatt med 20 kg inn-sjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller reisen via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillingsdetaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. En ny faktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –