– Vietnam -nord til sør- –

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phu Quoc Island

16 dager
Avreise: Lørdag, 07.11.2020
Hjemkomst: Søndag, 22.11.2020
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

– Vietnam -nord til sør- –

En reise på 5 stjerners hoteller

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phu Quoc Island

16 dager
Avreise: Lørdag, 07.11.2020
Hjemkomst: Søndag, 22.11.2020
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:
Reisegarantifondet

Vietnam
Rundreise

nord til sør

Reisens varighet

16 dager

Fridager

Phu Quoc Island

Hotellkategori

5/4 stjerner

Vietnam -nord til sør- tar deg med på en spennende og opplevelsesrik reise gjennom hele Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film.

Fortsetter reisen sørover og til det vakre og sjarmerende stedet Hoi An, her har vi lagt inn en dag med opplevelser og 1 fridag.

Neste stopp er Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene et 200 km langt tunnelsystem utgravd for hånd. Mekong-deltaet opplever vi fra en sampan, denne mektige elven bugner av tropiske frukter og regnes som Vietnams spiskammer nr. 1. Vi besøker også en familiebedrift som lager slangebrennevin, karameller av kokosnøtter.

Hele reisen avsluttes for noen avslappende dager på Phu Quoc Island før turen går tilbake til Norge.

Hva er inkludert: Flybilletter Norge-Vietnam-Norge, innenriks flybilletter Hanoi-Da Nang-Saigon-Phu Quoc Island, sightseeinger i henhold til program, 4 og 5-stjerners hoteller med daglig frokost, måltider som spesifisert i program, norsk erfaren reiseleder på rundreisen. Fridagene på Phu Quoc Island inkluderer daglig frokost.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder.

Reiseperiode:
07.11.2020 – 22.11.2020

kr 26 650,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 36 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

LEDIGE PLASSER

Vietnam -nord til sør-
16 dager

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phu Quoc Island

Program & Detaljer

Vietnam nord til sør kart 17 dager

klikk her for større kart
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

— 07.11.20 —

Avreise fra Oslo Lufthavn på formiddagen, flybytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

— 08.11.20 —

Ankommer Hanoi kl. 12:30 og den norske reiselederen møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

— 09.11.20 —

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og Vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

En tur på Hanois Water Puppet Show er det siste på programmet i dag, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

— 10.11.20 —

Etter frokost setter vi kursen ut til Ha Long Bay og skal være med på et fantastisk cruise i denne vakre bukten. Sjekker inn på båten og får servert en smakfull lunsj (buffét).

Vi cruiser i en roligere del av Ha Long Bay og landskapet der et helt fantastisk med alle toppene som stiger opp av det smaragdgrønne vannet.

På kvelden serveres en 5 retters meny fra båtens gode kjøkken. Båten har 2 sol-dekk og bar så her er det muligheter til å nyte et trolsk landskap de sene timer etter middagen. Kanskje dere ønsker å prøve fiskelykken fra båten etter at den har ankret opp for kvelden. Fiskestenger får dere av mannskapet.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay
Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

— 11.11.20 —

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Frokost serveres og båten fortsetter sitt cruise i den vakre bukten.

Etter frokost tar vi turen innom Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen til Hai Phong som ligger 50 min kjøring fra Ha Long Bay for en kort flyreise til Da Nang. Ankommer Da Nang etter 1 times flyreise og setter kursen straks til vårt hotell i Hoi An nede ved Cua Dai Beach, alle rom har hav utsikt!

Resten av kvelden fri.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

— 12.11.20 —

Vi starter dagen med en god frokost her på vårt hotell. En kort busstur til vi finner våre sykler for et lite eventyr ute på rismarkene og inn i små landsbyer der de lokale lever sitt vante liv.

Stopper ved en økologisk urtehage og får litt informasjon om hvordan de lokale steller sine urter, her får vi også en smakebit av en lokal kake laget av «sticky rice» sammen med en kopp grønn te.

En liten spasertur i området og ankommer elvebredden, går ombord i de ventende kurvbåtene, der de lokale tar oss med på en stille og rolig ferd nedover elven.

Siste post på programmet i dag er en nydelig lunsj som serveres på vår restaurant liggende langs elvebredden.
Tilbake til hotellet og resten av dagen fri til å utforske stedet på egenhånd.

NB: For de som ikke sykler ordner vi annen transport

Frokost, Lunsj inkl.

Pannekake fra Hoi An
Dag 7: Hoi An

— 13.11.20 —

Dagene fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An – Ho Chi Minh City (Saigon)

— 14.11.20 —

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Da Nang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av byen.

Kvelden fri til og utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 9: Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnelene)

— 15.11.20 —

I formiddag etter frokost reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene. En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter. For de som ønsker vil det etter lunsj bli mulighet for et besøk til krigsmuseet som ligger ved siden av restauranten. De som ikke ønsker dette blir kjørt på hotellet.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 10: Ho Chi Minh City (Mekong)

— 16.11.20 —

Denne morgenen skal vi ta dere med på et av turens mange høydepunkter, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag fra sykkelsetet. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer sopelimer. Besøker også en familie som produserer kokskarameller på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Stedets lokale taxi er det neste på programmet før dere blir ny båttur i samle kanaler der stillheten råder fullstendig.

Ankommer vår restaurant som ligger langs elvebredden og får servert en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Etter lunsj til vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Cruise på Mekong

En dag full av opplevelser i Mekong Deltaet.

Dag 11: Ho Chi Minh City – Phu Quoc Island

— 17.11.20 —

I dag skal vi reise ut til den idylliske øya Phu Quoc som ligger mellom Vietnam og Thailand. Her er det bare å nyte de siste dagene før hjemreise tilbake til Norge. Vårt beach hotell ligger også rett ved byen Duong Dong så her er det enkelt å utforske byen, havnen, markedene og nærområdet på egenhånd. Hotellet har egen strand og svømmebasseng, alle rom har hav utsikt!

Frokost inkl.

Dag 12-14: Phu Quoc Island

— 18.11.20 – 20.11.20 —

Dagene fri til å utforske øya på egenhånd eller bare slappe av ved bassengkanten eller hotellets strand.

Frokost inkl.

Dag 15: Phu Quoc Island – Norge

— 21.11.20 —

Formiddagen fri før transport til flyplassen og reisen hjem tilbake til Norge.

Frokost, måltider på flyreisen inkl.

Dag 16: Ankomst Norge

— 22.11.20 —

Ankommer Norge etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Vietnam -nord til sør-
16 dager

5 stjerners hoteller

HOTELLER PÅ REISEN

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City - Phu Quoc Island

4 stjerners hotell

La Sinfonía Del Rey
Hanoi

Ligger rett ved Hoan Kiem sjøen midt i Hanoi. Et nytt og meget flott hotell.

Flotte rom og tilbyr veldig god service til sine gjester. Egen SPA avdeling og en tak-terrasse med utsikt utover sjøen. Kort gangavstand til mange lokale restauranter.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Sealife Legend
Ha Long Bay

Sealife Legend er en av de nyere båtene i Ha Long Bay og tilbyr deg et cruise i den roligere delen av Ha Long Bay. Her er landskapet mer storslått enn i den delen av bukten de fleste cruisebåtene oppholder seg.

Store og romslige lugarer med privat bad og air condition. 2 store soldekk med romslig uteplass. Båten har mange fasiliteter som SPA, Jacuzzi, trimrom, lekerom. Båtens måltider benyttes i båtens flotte restaurant men store vinduer der du har full oversikt under måltidene. En egen stor kjølig lounge der gjestene kan se på den vakre utsikten gjennom store vinduer.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Allegro Luxury
Hoi An

Allegro Luxury ligger kun 7 min. gange fra gamlebyen i Hoi An.

Et flott hotell i lokal stil med store stilfulle rom, svømmebasseng og SPA avdeling. Kort avstand til alle byens severdigheter. Hotellet serverer kanskje Vietnams beste frokost

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Orchid Saigon
Ho Chi Minh City

Orchid Hotel Saigon ligger kun at lite steinkast fra Gjenforeningspalasset (5 min), det gamle posthuset (10 min) og krigs museet (10 min). Et glimrende utgangspunkt for å oppleve Ho Chi Minh City på egenhånd. Restauranter ligger rett utenfor hotellet.

Hotellet har spa avdeling, trimrom og svømmebasseng på taket. Store lyse og flotte rom til din disposisjon. En flott og variert frokost venter deg om morgenen.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Seashells Beach
Phu Quoc Island

Sentralt plassert på Phu Quoc Island, strand og svømmebasseng ligger på hotellet. Ligger rett på utsiden av byen med lett tilgang til alle typer restauranter og opplevelser. Våre rom er med havutsikt og balkong.

Også et glimrende utgangspunkt hvis man ønsker å oppleve øya på egenhånd. Sykkel/Scooter utleie finnes i umiddelbar nærhet. Øyas havn og fiskebåter ligger kun 10 min. spasertur fra hotellet.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

Vietnam -nord til sør-
16 dager

BESTILL DIN NESTE DRØMMEREISE HER

Problemer med bestilling?
Send oss en e-post til mail@saigontours.no eller kontakt oss her!

Vietnam -nord til sør-
16 dager

INFORMASJON OM REISEN

Vietnam nord til sør er en reise på totalt 16 dager , oppholdet i Vietnam er 14 dager og norske statsborgere er fritatt for visum på denne reisen. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager. Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gyldighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Flyreisen til og fra Vietnam, ankomst Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City (Saigon) foregår med ordinært rutefly. Reisen foregår med et flybytte da det i dag ikke går direkte fly til Vietnam fra Norge. På våre reiser benytter vi de store selskapene som Emirates, Qatar Airways eller Thai Airways, alle har avreise på ettermiddagen fra Norge.

På flyvningene innenriks benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly. Vietnam -nord til sør- har 4 innenriks flyvninger, Hanoi til Da Nang (1 time), Da Nang til Ho Chi Minh City (1 time.), Ho Chi Minh City til Phu Quoc Island (35 min). Innenlands er det tillatt med 1 stk  maks. 23 kg inn-sjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller reisen via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillings detaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. Restfaktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –