– Vietnam nord til sør –

5 stjerners hoteller

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Nha Trang - Ho Chi Minh City

16 dager
Avreise: fredag, 29.01.2021
Hjemkomst: lørdag, 13.02.2021
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

– Vietnam nord til sør –

5 stjerners hoteller

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Nha Trang - Ho Chi Minh City

16 dager
Avreise: fredag, 29.01.2021
Hjemkomst: lørdag, 13.02.2021
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:
Reisegarantifondet

Vietnam
Rundreise

Rundreise

Reisens varighet

16 dager

Fridager

Nha Trang

Hotellkategori

5 stjerner

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – NHA TRANG – HO CHI MINH CITY – MEKONG

Inkluderer nyttårsfeiring på Majestic Hotell i Ho Chi Minh City!

Saigon Tours AS tar deg i vinteren 2021 med på en spennende og opplevelsesrik reise til Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Videre til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise  i den vakre bukten. Len deg tilbake for å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film enten fra soldekket eller din private balkong på båten.

Fortsetter videre til det vakre og sjarmerende stedet Hoi An, her har vi lagt inn en fridag som kan nytes ved bassengkanten, havet eller oppleve de små landsbyene i nærheten. Under oppholdet har vi også lagt inn utflukt til en fiskerlandsby med båttur på elva og opplever de lokale fiskerne og avslutter med en fantastisk lunsj langs bredden av elven.

Ankommer kystbyen Nha Trang, her sjekker vi inn på Amiana Resort som ligger idyllisk til, litt utenfor selve byen. Stedet gir oss mange muligheter også for de som ikke ønsker å tilbringe hele tiden i den vakre lagunen som hotellet eier. Her kan dere besøke sjarmerende fiskerlandsbyer, båtturer ut til småøyene like utenfor byen.

Hele turen avsluttes i Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene og cruise på Mekong-deltaet blir det også. I Ho Chi Minh City bor dere på stilfulle Majestic Hotel et hotell fra 1925, hotellet er bygd i fransk kolonistil og ligger midt i sentrum og helt nede ved Saigon River. Som prikken over i’en skal vi avslutte det hele med en storslått nyttårsfeiring og gallamiddag.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder!

Reiseperiode:
29.01.2021 – 13.02.2021

kr 30 950,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom:

kr 39 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

LEDIGE PLASSER

Vietnam nord til sør

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Nha Trang - Ho Chi Minh City

– 16 dager –

Program & Detaljer

Vietnam i Påsken

(klikk her for større kart)
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

— 29.01.21 —

Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 14:10, 1 fly-bytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

— 30.01.21 —

Ankommer Hanoi kl. 12:30 og den norske reiselederen møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

— 31.01.21 —

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

— 01.02.21 —

Etter frokost setter vi kursen ut til Ha Long Bay og skal være med på et fantastisk cruise i denne vakre bukten. Sjekker inn på båten og får servert en smakfull lunsj (buffét).

Under cruiset får vi oppleve en ekte fiskerlandsby der menneskene lever på og av havet. Mange tilbringer hele sitt liv ute på flåtene som husene står på, landsbyens barn har også sin skolegang her ute på havet. Cruisemannskapet arrangerer et matkurs der dere lærer å lage Nem (friterte vårruller) og blomsterdekorasjoner laget av rotgrønnsaker.

Mens båten står rolig er det muligheter for å bade fra båtens badeplattform eller leie kajakk for å utforske nærliggende strender og eller de mange fjelltoppene som stikker opp av vannet.

På kvelden serveres en 5 retters meny der dere kan velge mellom havets delikatesser eller en god biff. På kvelden kan dere bare nyte dette vakre stedet fra båtens soldekk sammen med noe godt i glasset. Kanskje dere ønsker å prøve fiskelykken fra båten etter at den har ankret opp for kvelden. Fiskestenger får dere av mannskapet.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay
Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

— 02.02.21 —

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Frokost serveres og båten fortsetter sitt cruise i den vakre bukten.

Etter frokost tar vi turen innom Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen til Hanoi for en kort flyreise til Da Nang. Ankommer Da Nang etter 1 times flyreise og setter kursen straks til vårt hotell i Hoi An.

Resten av kvelden fri.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

— 03.02.21 —

Etter en god frokost på hotellet skal vi i dag ta dere med på en utflukt der dere kommer tett inn på dagliglivet i Hoi An, vi begynner med et besøk til en fiskerlandsby der dere får ta del i enkle fiske teknikker som å kaste garn, fiske med nett fra en av elvens mange særegne fiske installasjoner, her må både armer og bein benyttes.

Etter seansen på elva skal vi nå ut på en flott sykkeltur på ca. 4 km, turen går gjennom små landsbyer på stier langs grønne rismarker. Sykkelturen gir dere et tett innblikk i livet til de som bor langs ruten en seanse som garantert vil gi inntrykk og en opplevelse av å være i en fjern verden og tidsalder.

Ankommer Tra Que – en økologisk urte/grønnsaks landsby og spiser en velsmakende og «selvlagd» lunsj. Men først skal kokken vise dere hvordan man lager denne landsbyens spesielle rett – Banh Xeo, de som vil kan også prøve å lage denne retten med hjelp fra stedets kyndige kokk. Vi andre kan bare lene oss tilbake å få maten servert.

Ettermiddagen og kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Pannekake fra Hoi An
Dag 7: Hoi An

— 04.02.21 —

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An – Nha Trang

— 05.02.21 —

Formiddagen fri før vi setter kursen til flyplassen i Da Nang for en kort flyreise (40 min) til kystbyen Nha Trang, her sjekker vi inn på vårt flotte hotell Amiana Resort.

Nha Trang
Vi har nå valg og flytte våre fridager til Nha Trang, stedet gir dere mange muligheter til utflukter og opplevelser. Her kan dere bl.a. besøke små sjarmerende fiskerlandbyer, båtturer ut til de omkringliggende øyene for ikke å glemme salt slettene som ikke ligger langt unna.

Vårt hotell ligger litt utenfor selve byen, hotellet tilbyr gratis shuttlebus til sentrum flere ganger daglig. Ønsker du bare å slappe av har hotellet foruten en nydelig privat lagune to store basseng, det ene et saltvanns basseng på hele 2500 m2 det at andre et ferskvannbasseng på 700 m2. Du kan også prøve hotellets egen SPA avdeling med mudderbad.

Frokost inkl.

Dag 9 – 11: Nha Trang

— 06.02.21 – 08.02.21 —

Hele dagen fri til å slappe av i hotellets lagune eller et av svømmebassengene. Dagen gir deg også muligheter til å utforske nærområdet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 12: Nha Trang – Ho Chi Minh City

— 09.02.21 —

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Nha Trang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt fantastisk flotte hotell i sentrum av byen og helt nede ved Saigon River, Hotel Majestic.

Kvelden fri til og utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 13: Ho Chi Minh City (Cu Chi)

— 10.02.21 —

I formiddag etter frokost reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene. En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper.

En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter. For de som ønsker vil det etter lunsj bli mulighet for et besøk til krigsmuseet som ligger ved siden av restauranten. De som ikke ønsker dette blir kjørt på hotellet.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 14: Ho Chi Minh City (Mekong)

— 11.02.21 —

Denne morgenen skal vi ta dere med på et av turens mange høydepunkter, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag.

Besøker en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder.

Ankommer vår restaurant i deltaet og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Etter lunsj går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi ankommer My Tho og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

I kveld skal vi få servert en fantastisk BBQ Buffe på taket av Majestic Hotell, her bugner det av sjømat og kjøttretter samt mye annet godt. Hotellet spanderer i kveld både rødvin, hvitvin og øl under middagen.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Cruise på Mekong

En dag full av opplevelser i Mekong Deltaet.

Dag 15: Ho Chi Minh City – Hjemreise

— 12.02.21 —

Hele dagen til disposisjon i Ho Chi Minh City før avreise flyplassen på kvelden for flyreisen hjem.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 16: Ankomst Oslo Lufthavn

— 13.02.21 —

Ankommer Oslo Lufthavn på formiddagen etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

HOTELLER PÅ DENNE REISEN

5 sjerners hoteller

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – NHA TRANG – HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

Hotel de l’Opera
Hanoi

Sentralt plassert i Hanoi, kun 150 m fra Hoan Kiem sjøen og kun 10 minutters gange til den gamle bydelen i Hanoi. Nærhet til gode restauranter og fortauskafeer.

Hotellet har svømmebasseng, spa avdeling og trimrom. Bygget i fransk kolonistil, innvendig har hotellet et teatralsk tema og rommene er nydelig dekorert.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Paradise Elegance
Ha Long Bay

Paradise Elegance er en av Ha Long Bays flotteste båter med alle fasiliteter.  I motsetning til andre båter i bukten har Elegnace privat balkong der du kan sitte i fred og ro og nyte dette vakre landskapet.

Store og romslige lugarer med privat bad og aircondition. Et stort soldekk og romslig uteplass både i front, i akterenden samt på sidene gir deg de beste opplevelser. Båten har også en liten SPA avdeling.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Allegro Luxury
Hoi An

Allegro Luxury ligger kun 7 min. gange fra gamlebyen i Hoi An.

Et flott hotell i lokal stil med store stilfulle rom, svømmebasseng og SPA avdeling. Kort avstand til alle byens severdigheter. Hotellet serverer kanskje Vietnams beste frokost

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Amiana Resort
Nha Trang

Amiana er et luksuriøst femstjerners resort som ligger i ett rolig hjørne av Nha Trang med fantastisk utsikt over bukta og byen. Har også sin vakre private lagune.

Hotellet ligger i nordenden av Nha Trang og er et glimrende utgangspunkt til å utforske lokale små fiskerlandsbyer og ikke minst saltslettene. Shuttlebuss til byen er gratis.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Hotel Majestic Saigon
Ho Chi Minh City

Majestic Hotel Saigon har vært vår base i Saigon helt fra starten av, et nydelig hotell fra 1925 i fransk kolonistil. Alle rom oppgradert til Deluxe River View.

Byens flotteste frokostsal i 5. etasje på terrassen med utsikt over Saigon River og livet på elven. Sentralt plassert i sentrum av byen med kort avstand til restauranter, shopping og markeder.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

VIETNAM
BESTILL DIN NESTE DRØMMEREISE HER

Problemer med skjemaet?
Send oss en e-post til mail@saigontours.no eller kontakt oss her!

Vietnam -nord til sør-

INFORMASJON OM REISEN

Vietnam -nord til sør- er en reise på totalt 16 dager , oppholdet i Vietnam er 14 dager og norske statsborgere er fritatt for visum på denne reisen. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager. Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gyldighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Flyreisen til og fra Vietnam, ankomst Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City (Saigon) foregår med ordinært rutefly. Reisen foregår med et flybytte da det i dag ikke går direkte fly til Vietnam fra Norge. På våre reiser benytter vi de store selskapene som Emirates, Qatar Airways eller Thai Airways, alle har avreise på ettermiddagen fra Norge.

På innenriksflyvningene benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ganske ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly. Påsken i Vietnam har 3 innenriks flyvninger, Hanoi til Da Nang (1 time), Da Nang til Nha Trang (40 min) og Nha Trang til Ho Chi Minh City (40 min.). Innenlands er det tillatt med 1 stk. maks 23 kg innsjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller reisen via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillingsdetaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. En ny faktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –