– Sommer i Vietnam –

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City

16 dager
Avreise: Lørdag, 04.07.2020
Hjemkomst: søndag, 19.07.2020
MER OM REISEN
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

– Sommer i Vietnam –

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City

16 dager
Avreise: Lørdag, 04.07.2020
Hjemkomst: søndag, 19.07.2020
MER OM REISEN
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:
Reisegarantifondet

Vietnam
Rundreise

nord til sør

Reisens varighet

16 dager

Fridager

Hoi An

Hotellkategori

4-stjerner

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HO CHI MINH CITY – MEKONG

Sommer i Vietnam tar deg med på en spennende og opplevelsesrik reise til Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film enten fra soldekket eller din private balkong (alle lugarer har private balkonger).

Sommer i Vietnam fortsetter reisen sørover og til det vakre og sjarmerende stedet Hoi An. Her har vi lagt inn fridager som kan nytes ved bassengkanten, havet eller oppleve den sjarmerende gamlebyen eller de små landsbyene i nærheten. Vårt hotell ligger helt nede ved havet noe som gir deg muligheter for en dukkert i havet, eller bare ligge på hotellets strand for å slappe helt av. Under oppholdet har vi også lagt inn utflukt til en fiskerlandsby med båttur på elva og opplever de lokale fiskerne.

Turen avsluttes i Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene og en dagstur Mekong-deltaet.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Norsk reiseleder ved min. 16 påmeldte

Reiseperiode:
04.07.2020 – 19.07.2020

kr 23 950,00

pr. person i delt dobbeltrom

Pris enkeltrom

kr 27 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr. kr. 2 000,00 pr. person

LEDIGE PLASSER

Program & Detaljer

Sommer i Vietnam

Sommer i Vietnam
(klikk for større kart)
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

– – 04.07.20 – –

Sommer i Vietnam starter med avreise fra Oslo Lufthavn kl. 16:10, 1 flybytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

– – 05.07.20 – –

Ankommer Hanoi kl. 12:30 og den norske reiselederen møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

– – 06.07.20 – –

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

– – 07.07.20 – –

Etter frokost setter vi kursen ut til Ha Long Bay og skal være med på et fantastisk cruise i denne vakre bukten. Sjekker inn på båten og får servert en smakfull lunsj (buffét).

Etter lunsj blir det en stopp ved Suprise Cave, en enorm grotte bestående av 3 forskjellige kamre med mange flotte Stalaktitter og Stalagmitter. Tilbake på båten og cruisemannskapet arrangerer et matkurs der dere lærer å lage Nem (friterte vårruller) Båten fortsetter for en ny stopp og det er mulighet for å leie kajakk for å utforske de mange fjelltoppene som stikker opp av vannet litt nærmere.

På kvelden serveres en deilig og smakfull 5 retters middag . På kvelden kan dere bare nyte dette vakre stedet fra båtens soldekk sammen med noe godt i glasset.

Overnatter på båten i store og koselige lugarer.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

– – 08.07.20 – –

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Tar vi turen innom Titop Island som er en av Ha Long Bays høyeste topper og derfra kan du nyte en fantastisk utsikt utover bukten.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig frokost/brunsj.

Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen til Hanoi for en kort flyreise (1 time) til Da Nang. Setter kursen straks til vårt hotell i Hoi An og sjekker inn.

Resten av kvelden fri.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

– – 09.07.20 – –

Vi starter dagen med en god frokost på hotellet. En kort busstur til vi finner våre sykler for et lite eventyr ute på rismarkene og inn i små landsbyer der de lokale lever sitt vante liv.

Stopper ved en økologisk urtehage og får litt informasjon om hvordan de lokale steller sine urter, her får vi også en smakebit av en lokal kake laget av «sticky rice» sammen med en kopp grønn te.

En liten spasertur i området og ankommer elvebredden, går ombord i de ventende kurvbåtene, der de lokale tar oss med på en stille og rolig ferd nedover elven.

Siste post på programmet i dag er en nydelig lunsj som serveres på vår restaurant liggende langs elvebredden.
Tilbake til hotellet og resten av dagen fri til å utforske stedet på egenhånd.

Ettermiddagen og kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7 – 11: Hoi An

– – 10.07.20 – 14.07.20 – –

Dagene fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

– – 15.07.20 – –

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Da Nang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av byen med kort avstand til byens mange severdigheter.

Kvelden fri til og utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 13: Ho Chi Minh City (Cu Chi)

– – 16.07.20 – –

I formiddag etter frokost reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene. En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter. For de som ønsker vil det etter lunsj bli mulighet for et besøk til krigsmuseet som ligger ved siden av restauranten. De som ikke ønsker dette blir kjørt på hotellet.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 14: Ho Chi Minh City (Mekong)

– – 17.07.20 – –

Denne morgenen skal vi ta dere med på et av turens mange høydepunkter, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Ankommer vår restaurant i deltaet og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Etter lunsj går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi ankommer Ben Tre og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

Siste kveld i Vietnam og vi samles for en felles avskjedmiddag på en av byens mange flotte restauranter.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 15: Ho Chi Minh City – Hjemreise

– – 18.07.20 – –

Hele dagen til disposisjon i Ho Chi Minh City. Hotellrommet holder dere helt fram til avreise flyplassen på kvelden, da sen utsjekking er inkludert i prisen.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 16: Ankomst Oslo Lufthavn

– – 19.07.20 – –

Ankommer Oslo Lufthavn kl. 07:15 etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Hoteller

Hoteller på Sommer i Vietnam

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

Silk Path Luxury Hotel
Hanoi

Sentralt plassert i Hanoi, kun 10 min. gange til Hoan Kiem sjøen. Lett tilgang til gode og rimelige fortausrestauranter i nærheten.

Hotellet har sitteplasser ute, trimrom og egen lese-lounge.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Sealife Legend
Ha Long Bay

Sealife Legend er en av de nyere båtene i Ha Long Bay og tilbyr deg et cruise i den roligere delen av Ha Long Bay. Her er landskapet mer storslått enn i den delen av bukten de fleste cruisebåtene oppholder seg.

Store og romslige lugarer med privat bad og air condition. 2 store soldekk med romslig uteplass. Båten har mange fasiliteter som SPA, Jacuzzi, trimrom, lekerom. Båtens måltider benyttes i båtens flotte restaurant men store vinduer der du har full oversikt under måltidene. En egen stor kjølig lounge der gjestene kan se på den vakre utsikten gjennom store vinduer.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Little Beach
Hoi An

The Beach ligger helt nede ved Cua Dai stranden hotellet disponerer 2 svømmebasseng samt en lounge på An Bang Beach med gratis solsenger. Her er det bare å nyte dagene på dette flotte hotellet. Gratis sykkelutleie, så det er bare å sette seg på for å utforske nærområdet.

Hotellet har spa avdeling, gratis shuttlebuss til Hoi An (10 min til gamlebyen). Rett utenfor finner du mange gode lokale restauranter. Kort avstand til små sjarmerende landsbyer. Les hva gjestene mener om hotellet her på TripAdvisor her.

HOTELLETS HJEMMESIDE
4 stjerners hotell

Paragon Hotel Saigon
Ho Chi Minh City

Paragon Saigon ligger veldig sentralt plassert i sentrum av Saigon. Kort avstand til markeder, shoppingsentre og mange gode restauranter. Flotte og store rom.

Hotellet har egen spa avdeling samt et svømmebasseng på taket. I toppetasjen er det også bar og restaurant, her kan dere nyte utsikt utover Saigon i de sene timer.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

Sommer i Vietnam
16 dager

Avreise: Lørdag, 04.07.2020

BESTILL DIN NESTE DRØMMEREISE HER

Problemer med skjemaet?
Send oss en e-post til mail@saigontours.no eller kontakt oss her!

Sommer i Vietnam

INFORMASJON OM REISEN

Sommer i Vietnam er en reise på totalt 16 dager , oppholdet i Vietnam er 15 dager og norske stastborgere er fritatt for visum på denne reisen. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager. Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gylighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Flyreisen til og fra Vietnam, ankomst Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City (Saigon) foregår med ordinært rutefly. Reisen foregår med et flybytte da det i dag ikke går direkte fly til Vietnam fra Norge.

På flyvningene innenlands benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ganske ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly. Sommer i Vietnam har 2 flyvninger innenlands, Hai Phong til Da Nang (1 time) og Da Nang til Ho Chi Minh City (1 time). Innenlands er det tillatt med 20 kg innsjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller Sommer i Vietnam via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillings detaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. En ny faktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –