– Kambodsja & Vietnam –

Siem Reap - Hoi An - Mekong - Phu Quoc Island

16 dager
Avreise: Lørdag, 09.01.2021
Hjemkomst: Søndag, 24.01.2021
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

– Kambodsja & Vietnam –

Siem Reap - Hoi An - Mekong - Phu Quoc Island

16 dager
Avreise: Lørdag, 09.01.2021
Hjemkomst: Søndag, 24.01.2021
OM REISEN / PRIS
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:

Vietnamesisk Bambus
Rundreise

Rundreise

Reisens varighet

19 dager

Fridager

Phu Quoc Island

Hotellkategori

4/5 stjerner

SIEM REAP – HOI AN – 4 DAGERS CRUISE MEKONG – PHU QUOC ISLAND

Bli med til Angkor Wat, Kambodsja og Sør-Vietnam. En reise som gir deg det beste fra 2 land. Det hele starter i Kambodsja og Siem Reap, her besøker vi det storslagne Angkor og stedets praktfulle templer. Fortsetter videre til Vietnams mest sjarmerende sted Hoi An før vi reiser langt ned i Mekongdeltaet. Fridagene på denne turen er lagt til øyparadiset Phu Quoc, her kan du nyte stille hav eller utforske dette fredfulle stedet på egenhånd, her er det ikke lang avstand til sjarmerende fiskerlandsbyer, nasjonalparken eller øde strender.

Denne reisen er tilpasset for deg som har vært i Vietnam tidligere og ønsker å oppleve mer av landet, har du aldri vært i Vietnam får du oppleve noe av det beste landet har å by på. Norsk reiseleder er med på hele reisen i Kambodsja og Vietnam også under fridagene på Phu Quoc Island. Her vil dere få tips og råd for de som ønsker å utforske øya på egenhånd. Vi har gode kontakter på øya så her er det også muligheter for snorkling og fiske hvis dette skulle være ønskelig.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder!

Reiseperiode:
09.01.2021 – 24.01.2021

kr 31 350,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 39 650,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

Kambodsja & Vietnam

Siem Reap - Hoi An - Mekong - Phu Quoc Island

– 16 dager –

Program & Detaljer

(klikk for større kart)
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

– – 09.01.21 – –

Avreise fra Oslo Lufthavn på formiddagen.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Siem Reap, Kambodsja

– – 10.01.21 – –

Ankommer Siem Reap på formiddagen og reiser straks til vårt hotell sentralt i byen. Dagen fri til å slappe av etter flyreisen.

På kvelden spiser vi en velkomstmiddag med et Apsara Show på en av stedets gode lokale restauranter.

Overnatter på hotell i Siem Reap.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Siem Reap

– – 11.01.21 – –

Kambodsja og Vietnam

Vi starter etter en god frokost på hotellet og i dag skal vi utforske noen av Angkors vakreste templer.

Vi starter med et besøk til West Gate of Angkor Thom. Den gamle hovedstaden i Angkor Thom (12. århundre). Fortsetter videre til Bayon Temple – unikt for sine 54 tårn dekorert med over 200 smilende ansikter av Avolokitesvara.

Vi fortsetter med å besøke fantastiske Ta Prohm som er omfavnet av røttene til enorme fikentrær. Ta Prohm ble bygget i det 12. århundre og er et buddhistisk tempel dedikert til moren til kong Jayavarman VII.

Spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange gode restauranter.

Etter lunsj, besøk det mest berømte tempelet: Angkor Wat. Angkor Wat er et verdensarvsted siden 1992, kjent for sin skjønnhet og prakt. Angkor Wat har den lengste kontinuerlige relieff i verden som går langs ytre galleriveggene og forteller historier fra hinduistisk mytologi.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til å utforske Siem Reap på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Siem Reap

– – 12.01.21 – –

Etter frokost på hotellet reiser vi til Banteay Srei: alles favoritt. Den spesielle sjarmen til dette tempelet ligger i dens kompakte størrelse, templet er i bemerkelsesverdig god tilstand og stammer fra 10. århundre. Her kan du nyte mange flotte dekorative utskjæringer og templet er dedikert til den hinduistiske guden Shiva.

Tilbake til hotellet for en liten pause.

På ettermiddagen er det kambodsjansk kokkekunst som står på programmet. Vi reiser ut av byen og ut på landsbyga for å møte vår Chef. Han tar oss først med på en av de lokale gårdene og deres grønnsakshage og lærer om kambodsjanske mat tradisjoner. Lærer å lage noen enkle retter og en del av middagen i dag er selvlagd sammen med andre retter fra Khmer folket.

Overnatter på hotell i Siem Reap.

Frokost, Middag inkl.

Dag 5: Siem Reap – Hoi An

– – 13.01.21 – –

I dag har dere hele formiddagen fri til å utforske byen på egenhånd. Vårt fly til Da Nang, Vietnam letter ikke før kl. 20:00 på kvelden så benytt tiden til å bli bedre kjent på dette sjarmerende stedet. Eller så har hotellet et flott svømmebasseng til disposisjon.

Overnatter på hotell i Hoi An.

Frokost inkl.

Dag 6: Hoi An

– – 14.01.21 – –

Dagen i dag er fri for den som ønsker å utforske Hoi An på egenhånd. Stedet egner seg godt for sykling og bare spasere rundt i små sjarmerende landsbyer.

Hoi An; det maleriske fiskerleie var tidligere et av Asias største handelsbyer. Kjent som Faifo for tidlige handelsmenn fra Vesten, og var en svært viktig handelsnavn i Sørøst-Asia fra det 17. til det 19. århundre. Den tiltrakk seg kjøpmenn fra Kina, Japan, Portugal og Frankrike. De lange husene som ble bygd av kjøpmennene, gjenspeiler arkitektur fra deres hjemland og er i dag fortsatt i nesten perfekt stand. Gamlebyen i Hoi An står i dag på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv steder. Stedet i dag framstår som et av Vietnams mest sjarmerende steder, gamlebyen er fri for biltrafikk og på ettermiddagen/kvelden er det også stengt for mopeder noe som gjør at byen er et fint sted og rusle rundt eller sette seg på en av byens mange restauranter. Her finnes noe for enhver smak og skal dere sy klær eller ha et par spesiallagede sko er dette stedet, her finnes den skredder overalt. Har du et favorittplagg hjemme ta det med og et nytt blir laget.

Frokost inkl.

Dag 7: Hoi An

– – 15.01.21 – –

Dagen i dag er fri for den som ønsker å utforske Hoi An på egenhånd. Stedet egner seg godt for sykling og bare spasere rundt i små sjarmerende landsbyer.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An – Saigon – My Tho – Cai Be

– – 16.01.21 – –

Etter frokost reiser opp til flyplassen i Da Nang for den korte reisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Setter straks kursen til My Tho, byen som ligger ved den nordligste armen av Mekong.

Ankommer kaien i My Tho og går ombord i vår ventende båt som skal ta oss med på et 3 netters cruise på denne mektige elven.

Får utdelt nøkler til lugarene (alle med aircondition og bad). Båtens mannskap serverer så en velsmakende lunsj med deltaets spesialiteter ombord på båten. Restauranten på båten er en åpen løsning så flott skue til alle severdigheter på og langs elven mens båten sakte tar oss i nord-vestlig retning.

Etter lunsj og på ettermiddagen stopper båten og det blir en flott enkel sykkeltur på smale sjarmerende stier langs elvebredden og sykler gjennom små landsbyer der vi får et nært innblikk i dagliglivet og hvordan menneskene lever her nede i deltaet.

Tilbake på båten ved solnedgang og tid for litt avslapping før det serveres en Mekong-cocktail sammen med litt lokal snacks på soldekket før middag serveres i restauranten på båten.

Båten har nå akret opp og står stille for natten.

NB: Når det gjelder sykkelturene under cruiset foregår disse i helt flatt terreng og vi har kun små etapper, enten på morgenen eller på ettermiddagen. De som ikke sykler kan bli med en av mannskapet ombord på korte spaserturer langs elvebredden hvis dette ønskes eller bare slappe av på båtens soldekk.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 9: Cai Be – Sa Dec

– – 17.01.21 – –

Våkner til en fantastisk morgen langs elvebredden og inntar en god frokost før vi tar en mindre båt for et besøk til Cai Be og det flytende markedet der, forstetter videre på elven og besøker en lokal familie som livnærer seg på produskjon av kokkosnøtt karameller og andre  produkter. Videre med båt og stopper for et besøk på det lokale markedet liggende langs elvebredden. Her får dere et tett innblikk i de lokales liv oghvordan handelen foregår på nært hold.

Tilbake på båten og spiser en god lunsj men vi sakte cruiser på elven mot byen Sa Dec. Ankommer byen på ettermiddagen og tar igjen fram syklene og det blir en runde der vi opplever oppdrettsanlegg på elven, lokale produsenter av blomster. De lokale har sitt oppholdsted på fortauene så det er mye å se på underveis.

Tilbake på båten ved solnedgang og nyter en fantastisk utsikt fra sol dekket der dagliglivet passerer i et rolig tempo, båten starter nå sin ferd sørover og vi spiser middag på kvelden mens vi sakte skrider frem på trange kanaler der du får et nært innblikk om hva som rører seg på elvebredden. Før middag serveres det også i dag en Mekong-cocktail med tilhørende snacks.

Ankrer opp for natten og båten ligger i ro fram til neste morgen.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 10: Sa Dec – Can Tho

– – 18.01.21 – –

En god frokost mens båten fortsetter i et rolig tempo med stopper og utflukter underveis mot Tra On som ligger på den sørlige armen av Mekong. I dag også serveres både lunsj og middag på båten.

På kvelden ankommer vi Can Tho som er Mekong deltaets største by, ankrer opp og overnatter der.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 11: Can Tho – Phu Quoc Island

– – 19.01.21 – –

I dag starter vi tidlig og går ombord i mindre båt som tar oss med på en opplevelse på Vietnams største flytende marked, Cai Rang. Her er det fullt av robåter og motorbåter der alt av handel foregår på elven. Alle kommer hit med sine hjemmeproduserte varer for salg. Et meget vakkert skue med lokal aktivitet venter dere denne morgenen.

Ankommer kaien i Can Tho og en ventende buss som skal ta oss den korte veien til flyplassen. En kort flyreise (40 min) og lander på øya Phu Quoc, her tilbringes resten av dagene på denne reisen.

Frokost inkl.

Dag 12: Phu Quoc Island

– – 20.01.21 – –

Dagen fri til å nyte den vakre stranda og havet eller hotellets basseng, eller utforske den idylliske øya på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 13: Phu Quoc Island

– – 21.01.21- –

Hele dagen fri til å nyte stranda og havet eller hotellets basseng, eller utforske den idylliske øya på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 14: Phu Quoc Island

– – 22.01.21 – –

Hele dagen fri til å nyte den vakre stranda og havet eller hotellets basseng, eller utforske den idylliske øya på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 15: Phu Quoc Island – Ho Chi Minh City

– – 23.01.21 – –

Frokost på hotellet og formiddagen fri før vi på ettermiddagen starter flyreisen hjem til Norge.

Frokost inkl.

Dag 16: Ankomst Oslo Lufthavn

– – 24.01.21 – –

Ankommer Oslo Lufthavn på formiddagen etter en fantastisk reise til Kambodsja og Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Hoteller på reisen

SIEM REAP – HOI AN – CRUISE MEKONG – PHU QUOC ISLAND

5 stjerners hotell

Le Meridien
Siem Reap

Le Meridien ligger 10-minutters kjøretur fra Angkor Wat-tempelet og byens natt-marked. Har et flott utendørsbasseng og SPA.

Hotellet har en stille og rolig atmosfære samt store flotte rom. Hotellet tilbyr fri WiFi for sine gjester.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Allegro Luxury
Hoi An

Allegro Luxury ligger kun 7 min. gange fra gamlebyen i Hoi An.

Et flott hotell i lokal stil med store stilfulle rom, svømmebasseng og SPA avdeling. Kort avstand til alle byens severdigheter. Hotellet serverer kanskje Vietnams beste frokost

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Cruise på Mekong
Cai Be – Can Tho

Vi tar deg med på et uforglemmelig cruise på Mekong i 4 dager, båten har flotte lugarer med aircondition og privat bad.

Mannskapet tar godt var på oss og lager nydelige måltider bestående av lokale spesialiteter. Deltaets fantastiske omgivelser nytes fra båtens soldekk.

5 stjerners hotell

Seashells Beach
Phu Quoc Island

Sentralt plassert på Phu Quoc Island, strand og svømmebasseng ligger på hotellet. Ligger rett på utsiden av byen med lett tilgang til alle typer restauranter og opplevelser. Våre rom er med havutsikt og balkong.

Også et glimrende utgangspunkt hvis man ønsker å oppleve øya på egenhånd. Sykkel/Scooter utleie finnes i umiddelbar nærhet. Øyas havn og fiskebåter ligger kun 10 min. spasertur fra hotellet.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

KAMBODSJA & VIETNAM
BESTILL DIN NESTE DRØMMEREISE HER

Kambodsja & Vietnam

INFORMASJON OM REISEN

Kambodsja og Vietnam er en reise på totalt 19 dager, oppholdet i Vietnam er under 15 dager og norske statsborgere er fritatt for visum på denne reisen i Vietnam. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager. Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gyldighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

I Kambodsja trenger du visum for innreise, dette får du enten ved ankomst flyplassen i Siem Reap (Visa on Arrival), eller du kan søke visum direkte med myndighetene her: eVisa til Kambodsja

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Flyreisen til Kambodsja og hjem fra Vietnam foregår med ordinært rutefly. På våre reiser benytter vi de store selskapene som Emirates, Qatar Airways eller Thai Airways, alle har avreise på ettermiddagen fra Norge.

På innenriks flyvningene i Vietnam benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ganske ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly. Kambodsja og Vietnam har 3 innenriks flyvninger, Da Nang til Ho Chi Minh City (1 time), Can Tho til Phu Cuoc Island (40 min) og Phu Quoc Island til Ho Chi Minh City (50 min.). Innenlands er det tillatt med 1 stk 23 kg inn-sjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller reisen via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillingsdetaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. En ny faktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –