– Fantastiske Vietnam –

Hanoi – Ha Long Bay – Hoi An – Ho Chi Minh City

14 dager

2019 – 2020

MER OM REISEN
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

– Fantastiske Vietnam –

Hanoi – Ha Long Bay – Hoi An – Ho Chi Minh City

14 dager

2019 – 2020

MER OM REISEN
PROGRAM
HOTELLER
VIKTIG INFO

Medlem av:
Reisegarantifondet

Fantastiske Vietnam
Rundreise

nord til sør

Reisens varighet

14 dager

Fridager

Hoi An

Hotellkategori

4-stjerner

FANTASTISKE VIETNAM

Saigon Tours AS gir deg de beste høydepunktene fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City (Saigon) i sør. Vår unike erfaring fra Vietnam gir deg et genuint innblikk i landets kultur og dagligliv. Fantastiske Vietnam har også 2 fridager i Hoi An.

Hoi An er stedet mange nordmenn blir forelsket i, muligheter for mange flotte opplevelser til fots eller fra sykkelsetet. Hotellet vi benytter ligger helt nede ved havet noe som gir muligheter for en dag eller 2 på solsengen hvis dette ønskes.

Hvorfor velge Fantastiske Vietnam?

Fantastiske Vietnam gir deg de beste opplevelsene på reisen fra nord til sør. Vi har plukket ut meget gode hoteller og restaurantene er valgt med omhu slik at dere også får med dere variasjonene i smakene på turen gjennom Vietnam.

FANTASTISKE VIETNAM INKLUDERER:
12 netter på gode 4 stjerners hoteller m/ daglig frokost – flyreisen fra Norge, samt innenlands fly Hanoi – Da Nang og Hue – Ho Chi Minh City – all transport i gode busser/minibuss – gode engelskspråklige guider – cruise i Ha Long Bay – dagstur til Hue – dagscruise på Mekong –  utflukt til tunnelene i Cu Chi – måltider: daglig frokost på hotellene, 6 lunsjer og 4 middager.

Fantastiske Vietnam inkluderer også et middagscruise på Saigon River.

SAIGON TOURS AS

Reiseperiode:
2019 – 2020

fra kr 20 350,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom fra kr 24 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

VÅRE FORNØYDE KUNDER

Fantastiske Vietnam
14 dager

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City

Program & Detaljer

Fantastiske Vietnam 14 dager kart
(klikk for større kart)
Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

Fantastiske Vietnam starter med avreise fra Oslo Lufthavn på formiddagen. Tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge kan ordnes hvis dette ønskes.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankomst Hanoi og dere blir møtt av vår dyktige guide på flyplassen. En kort kjøretur (35 min) til hotellet i sentrum av byen.

Sjekker inn på hotellet og litt tid for avslapping etter flyreisen.

På kvelden blir det en velsmakende velkomstmiddag på en av Hanois flotte restauranter.

Måltider på flyreisen, Middag inkl.

Velkomstmiddag
Dag 3: Hanoi

Etter en god frokost på hotellet begynner dagen med besøk til komplekset som er dedikert Ho Chi Minh, inneholder Ho Chi Minhs mausoleum og hans hus på søyler der han bodde fra 1958 til 1969.

Reiser videre med et besøk til Van Mieu-Quoc Tu Giam (Litteraturtempelet og Vietnams første universitet). Tempelet ble bygget i det 11. århundre.

Spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange utmerkede restauranter.

Etter lunsj besøker dere Hanois travle marked, her går dere rundt og får oppleve den svært spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer folk fra fjerntliggende og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Siste post på programmet er Vanndukketeateret, en unik nord-vietnamesisk kunstform som skildrer scener fra det daglige livet. Historier fra landsbygdene og episoder fra landets lange historie. Alt fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg i og på vannet.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri og overnatter på hotell i Hanoi.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi – Ha Long Bay

Denne morgenen er det avreise til Ha Long Bay. Turen ut til denne vakre bukten tar ca. 2,5 time inkl. en stopp underveis.

Ha Long Bay, en av World Natural Heritages anerkjent av UNESCO med spektakulære kalksteinstopper og små øyer i det smaragdfargede havet i Tonkinbukta.

Ved ankomst, ønskes dere velkommen ombord sammen med en velkomstdrink før du sjekker inn på din flotte lugar. Båten starter opp og lunsj serveres mens dere setter kursen ut i den vakre bukten. Passerer små og store øyer, grotter, fjell i alle fasonger av kalkstein, fiskere som lever sine enkle liv på små båter sammen med familien.

Etter lunsj kan dere slappe av på soldekket. Det arrangeres flere utflukter under cruisets gang.

På ettermiddagen ankrer båten opp og en velsmakende middag serveres på båten.

Overnatter ombord og alle lugarer har aircondition, privat bad og toalett.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay

Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

For de som er oppe tidlig vil det være mulighet for en Tai Chi leksjon på soldekket. Tai Chi -en klassisk kinesisk kampøvelse som består av en serie med harmoniske bevegelser som er rytmiske og presise. Øvelsene gir deg en følelse av ro og velbehag.

En lett frokost serveres, bestående av kaffe/te samt noe enkelt å bite i, før, en ny utflukt står på programmet.

Sjekker ut av lugaren og en større frokost/brunsj serveres mens dere setter kursen tilbake til havnen, ankommer havnen rundt 10:30.

Reiser tilbake til Hanoi og  flyplassen for en kort flyreise (1 time) til Da Nang. Ankommer Da Nang og guiden venter utenfor og tar dere med til det sjarmerende lille stedet Hoi An (ca. 40 min).

Sjekker inn på deres hotell som ligger helt nede ved havet, resten av kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

Frokost på hotellet og denne morgenen skal vi gi dere et nærmere innblikk dagliglivet på landsbygda. Det hele starter med en enkel sykkeltur (ca. 4 km i flatt terreng) gjennom pittoreske landsbyer, rismarker der dere opplever bøndene i sitt daglige arbeid sammen med sine vannbøfler.

NB: For de om ikke sykler ordner vi en annen transport

Ankommer landsbyen Thanh Dong der de produserer grønnsaker og urter økologisk. Får servert litt å drikke og smake en kake laget av sticky rice, mens de lokale forklarer om hvordan livet er i landsbyen og deres måte å drive økologisk landbruk på.

En kort spasertur og ankommer elvebredden, der stiger dere om bord i en kurvbåt. Kurvbåtene er helt runde og en spesiell teknikk kreves for å få de fremover. En stille og rolig ferd nedover elven der du også får oppleve de lokale fiskerne og deres fisketeknikker.

Ankommer restauranten som serverer dagens lunsj liggende nydelig plassert langs elvebredden, her blir dere blir kjent med den lokale retten Banh Xeo Hoi An sammen med andre smakfulle retter.

Tilbake til hotellet etter lunsj og resten av dagen fri etter en dag fylt med mange flotte og spennende opplevelser.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7: Hoi An (Hue – Hoi An)

For de som ønsker blir det i dag mulighet med en dagstur opp til Keiersbyen Hue.

Etter frokost settes kursen nordover og til keiserbyen Hue. På turen nordover passerer dere det 21 km lange Hai Van Passet, en fantastisk utsikt venter dere på toppen (496 m.o.h). Passet er også et klimaskille mellom tropisk klima i sør og 4 årstider i nord.

Ankommer Hue og det blir det et besøk til Citadellet og den forbudte by. Stedet står på UNESCO som World Cultural Heritage. Fortsetter videre til keiseren Khai Dinh’s gravsted. Khai Dinh (1885 til 1925), hans gravsted skiller seg veldig ut fra de andre kongenes gravsteder.

Det tok hele 11 år å fullføre dette praktfulle gravstedet. Khai Dinh var den 12 kongen av totalt 13 i Nguyen Dynastiet.

I dag serverer La Carambole en meget god og velsmakende lunsj.

Setter så kursen sørover igjen og tibake til Hoi An og deres hotell der.

NB: Denne dagsturen er frivillig og inkludert i prisen. De som ønsker strand eller utforske på egenhånd har muligheter til dette.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 8 – 9: Hoi An

Dagene fri til å utforske Hoi An på egenhånd eller bare slappe av på solsengen 5 min fra hotellet.

Frokost inkl.

Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City

Frokost på hotellet, fri fram til avreise til flyplassen i Da Nang for en kort flyreise (1 time)  til Ho Chi Minh City eller Saigon som også byen kalles.

Sjekker inn på hotellet i sentrum av byen, kort avstand til alle byens severdigheter, shoppingsentre, kaffebarer og restauranter

På ettermiddag vil det bli en guidet tur for å bli bedre kjent med byen. Spaserer langs Dong Khoi (en av handlegatene i Saigon) går opp til gjenforenings palasset videre til Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret.

Det hele avsluttes med en velsmakende middag på en av byens mange flotte restauranter.

Resten av kvelden fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Middag inkl.

Dag 11: Ho Chi Minh City

Etter frokost på hotellet reiser dere til de berømte Cu Chi-tunnelene, tunnelsystemet ligger 70 km nordvest for Ho Chi Minh City (Saigon).

Deler av tunnelsystemet ble startet utgravd i 1948 for å hjelpe Viet Minh geriljaen til å bekjempe franskmennenes kolonistyre.

Et underjordisk tunnelsystem bestående av oppholdsrom, kjøkken, rom for oppbevaring av våpen og utstyr, feltsykehus og kommandosentre. Under Vietnamkrigen ble hele området tungt bombardert og mye av det øverte laget ble ødelagt.

Siden 1988 har deler av tunnelsystemet blitt åpnet opp og utvidet for besøkende, her vil det være mulig og komme ned og få en følelse av hvordan det var nede i tunnelene.

Det meste av det som foregår av sightseeing i Cu Chi skjer oppe på bakken og det er frivillig å gå ned for å se selve tunnelen, dere velger selv hvor langt dere vil prøve dere i tunnelene.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og en velsmakende lunsj venter dere.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 12: Ho Chi Minh City

Fantastiske Vietnam på Mekong

Mekong -en fantastisk opplevelse!

Etter frokost blir dere hentet av guiden for en full dag til Mekong Deltaet.  Saigon Tours AS har sitt eget lille paradis i deltaet der dere kan nyte det lokale livet helt i fred og ro.

Ankommer Ben Tre, går ombord i en ventende båt som tar dere med ut på den mektige Mekongelven. Fra båten får du et tett innblikk i daglige aktiviteter fra de lokal både på elven og langs elvebredden. Mannskapet serverer tropiske frukter av alle slag under cruisets gang.

Stopper hos en familie som driver med produksjon av kokosnøtter. Her produseres alt fra spisepinner til kosmetikk og smakfulle karameller.

Setter dere på syklene og en meget flott sykkeltur venter langs smale stier nede i deltaet. Ankommer en familie som livnærer seg på produksjon av sopelimer. Fortsetter videre med stedets tuk-tuk før vi ankommer elvebredden for en stille ferd bland vannkokosnøttpalmer.

Dagens lunsj serveres langs elvebredden der dere får servert lokale matretter fra Mekong Deltaet.

Etter lunsj blir det en kort spasertur før dere ankommer deres ventende buss som tar dere tilbake til Ho Chi Minh City.

På kvelden vil det bli avskjedsmiddag på Saigon River, et fantastisk middags-cruise venter dere og en flott avslutning på deres Vietnam reise.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Hjemreise

Formiddagen og dagen fri før avreise til flyplassen i Saigon og flyreisen hjem til Norge på kvelden. 1 flybytte og videre til Norge.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 14: Ankomst Oslo Lufthavn

Ankommer Oslo Lufthavn på formiddagen etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Fantastiske Vietnam
14 dager

Fantastiske Vietnam på 4 stjerners hoteller

HOTELLER PÅ REISEN

Hanoi - Ha Long Bay - Hoi An - Ho Chi Minh City

4 stjerners hotell

Huong Hai Sealife
Ha Long Bay

Huong Hai Sealife gir deg et luksuriøs opphold og cruiser i de flotteste områdene i Ha Long Bay, -Bai Tu Long Bay.

Store flotte lugarer med privat bad og egen balkong. Fasiliteter som bar, restaurant, soldekk og massasjerom

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Little Beach
Hoi An

The Beach ligger helt nede ved Cua Dai stranden hotellet disponerer 2 svømmebasseng samt en lounge på An Bang Beach med gratis solsenger. Her er det bare å nyte dagene på dette flotte hotellet. Gratis sykkelutleie, så det er bare å sette seg på for å utforske nærområdet.

Hotellet har spa avdeling, gratis shuttlebuss til Hoi An (10 min til gamlebyen). Rett utenfor finner du mange gode lokale restauranter. Kort avstand til små sjarmerende landsbyer. Les hva gjestene mener om hotellet her på TripAdvisor her.

HOTELLETS HJEMMESIDE
4 stjerners hotell

Central Palace Hotel
Ho Chi Minh City

Dette 4-stjerners hotellet har store flotte rom og svømmebasseng på taket, i toppetasjen finnes også en bar/restaurant der sene kveldstimer kan nytes sammen med en fantastisk utsikt.

Hotellet ligger meget sentralt plassert i byen, kort avstand til Saigons store marked Ben Thanh og rett ved siden av gjenforeningspalasset. Et glimrende utgangspunkt for opplevelser.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2019
Vietnam -nord til sør-

For en ferie vi har hatt i Vietnam! Saigon Tours AS gjorde dette til en uforglemmelig opplevelse. Saigon Tours AS reise fra nord til sør anbefaler vi på det varmeste.

Ida Bilen, 2843 Eina

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

Fantastiske Vietnam
14 dager

AVREISEDATOER

Velg din dato for riktig program og hoteller på Fantastiske Vietnam.

DatoAvreisestedPrisStatusProgram
16.02.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
01.03.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
08.03.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
15.03.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
22.03.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
05.04.2020Oslo Lufthavnkr 21 650,00LedigLes mer her
DatoAvreisestedPrisStatusProgram

Fantastiske Vietnam
14 dager

INFORMASJON OM REISEN

Fantastiske Vietnam er en reise på totalt 14 dager , oppholdet i Vietnam er 12 dager og norske stastborgere er fritatt for visum på denne reisen. Statsborgere med norsk pass er fritatt for visum når oppholdet holder seg innenfor 15 dager.

Du må sørge for at ditt pass er uten feil eller skader, samt en gyldighet mer enn 6 måneder etter utreise fra Vietnam.

Les vår artikkel om ødelagt pass her: Passproblemer

Fantastiske Vietnam inkluderer flyreisen til og fra Vietnam, ankomst Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City (Saigon) og foregår med ordinært rutefly. Reisen foregår med ett flybytte da det i dag ikke går direktefly til Vietnam fra Norge.

På våre reiser benytter vi de store selskapene som Emirates, Qatar Airways eller Thai Airways, alle har avreise på ettermiddagen fra Norge.

På innenriksflyvningene på reisen Fantastiske Vietnam benytter vi Vietnam Airlines som er det største selskapet i Vietnam, Vietnam Airlines har en ganske ny flyflåte og mange av våre gjester blir positivt overasket over standarden på både selskap og fly.

Fantastiske Vietnam har 2 innenriks flyvninger, Hanoi til Da Nang (1 time), Da Nang til Ho Chi Minh City (1 time.). Innenlands er det tillatt med 20 kg innsjekket bagasje samt 7 kg håndbagasje.

Når du bestiller Fantastiske Vietnam via vårt skjema her på siden vil du få en bekreftelse på mottatt bestilling. Vi sjekker opp dine bestillingsdetaljer og når vi finner alt i orden sender vi ut en faktura på depositum kr. 2 000,00 pr. person. En ny faktura sendes ut ca. 5 uker før avreise og forfaller 30 dager før avreise.

Vietnam er regnet som et av de tryggeste landene i Asia, men ta godt vare på dine eiendeler under reisen. Sikre dine verdisaker som dokumenter, kredittkort, førerkort og pass med å legge dette i hotellrommets safe. Dette vil spare deg for masse bryderier hvis noen skulle bli borte og du må skaffe til veie nye.

Finner du ikke svar på det du leter etter, ta kontakt med oss på telefon: 955 28 100 eller på e-post: mail@saigontours.no

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

På sosiale medier deler vi informasjon, oppdateringer og viser deg nye spennende reiser og tilbud. Her kan du enkelt kommunisere med oss, dele dine historier, bilder og videoer.

– lik vår facebook og instagram, få med deg siste nytt –