Loading...
ST040318 Vietnam -nord til sør- 2017-11-20T23:35:06+00:00

Rundreise

14 dager

2 fridager Hoi An

4 stjerner

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HO CHI MINH CITY – MEKONG

Saigon Tours AS tar deg med på en spennende og opplevelsesrik reise gjennom hele Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film.

Fortsetter reisen sørover og til det vakre og sjarmerende stedet Hoi An, her har vi lagt inn en dag med opplevelser og to fridager (mulighet for dagstur til Hue under den en fridagen).

Avslutter turen i Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles. Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene et 200 km langt tunnelsystem utgravd for hånd. Mekong-deltaet opplever vi fra en sampan, denne mektige elven bugner av tropiske frukter og regnes som Vietnams spiskammer nr. 1. Vi besøker også en familiebedrift som lager slangebrennevin, karameller av kokosnøtter og puffet ris.

Hva er inkludert: Flybilletter Norge-Vietnam-Norge, innenriks flybilletter Hanoi-Da Nang og Da Nang-Saigon, sightseeinger i henhold til program, 4-stjerners hoteller med daglig frokost, måltider som spesifisert i program, norsk reiseleder ved min. 16 deltakere.

Ønsker du ekstradager?

Ønsker du noen dager ekstra i Vietnam på ei strand? Eller en tur over til Kambodsja? Ikke noe problem, vi ordner dette for deg til gode priser. Kontakt oss på mail@saigontours.no så gir vi deg et godt tilbud.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder

Reiseperiode:
søn, 04.03.18 -lør, 17.03.18

kr 23 950,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 27 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

BESTILL REISEN HER

LEDIGE PLASSER

Medlem av:

Vietnam

14 dager -nord til sør-

Program & Detaljer

Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

– – 04.03.18 – –

Avreise fra Gardermoen på ettermiddagen, 1 flybytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

– – 05.03.18 – –

Ankommer Hanoi og den norske reiselederen samt den lokale guiden møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

– – 06.03.18 – –

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

– – 07.03.18 – –

Etter frokost setter vi kursen ut til Ha Long Bay og skal være med på et fantastisk cruise i denne vakre bukten. Sjekker inn på båten og får servert en smakfull lunsj (buffét).

Under cruiset får vi oppleve hus på flåter tidligere var dette en fiskerlandsby der menneskene levde på vannet og av fiske i havet. Mange tilbragte hele sitt liv ute på flåtene som husene står på, landsbyens barn og voksne har nå flyttet inn på land (noen få bor igjen).

Cruisemannskapet arrangerer et matkurs der dere lærer å lage Nem (friterte vårruller) og blomsterdekorasjoner laget av rot grønnsaker. Mens båten står rolig er det muligheter for å bade fra båtens badeplattform eller leie kajakk for å utforske nærliggende strender og eller de mange fjelltoppene som stikker opp av vannet.

På kvelden serveres en 5 retters meny der dere kan velge mellom havets delikatesser eller en god biff. På kvelden kan dere bare nyte dette vakre stedet fra båtens soldekk sammen med noe godt i glasset. Kanskje dere ønsker å prøve fiskelykken fra båten etter at den har ankret opp for kvelden. Fiskestenger får dere av mannskapet.

Overnatter på båten i koselige lugarer.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay
Dag 5: Ha Long Bay – Hanoi

– – 08.03.18 – –

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Frokost serveres og båten fortsetter sitt cruise i den vakre bukten.

Etter frokost tar vi turen innom Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen tilbake til Hanoi.

Ettermiddagen og kvelden fri til å utforske livet i denne herlige byen.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hanoi – Hoi An

– – 09.03.18 – –

Formiddagen fri før vi setter kursen sørover til det sjarmerende stedet Hoi An. Flyreisen tar 1 time og vi setter straks kursen til vårt hotell som ligger langs elvebredden og kun 5 min. gange fra gamlebyen.

På ettermiddagen tar vi en bli kjent runde og viser dere gamlebyen og markedet.

Frokost inkl.

Dag 7: Hoi An

– – 10.03.18 – –

Etter en god frokost langs elvebredden skal vi i dag ta dere med på en utflukt der dere kommer tett inn på dagliglivet i Hoi An, vi begynner med et besøk til en fiskerlandsby der dere får ta del i enkle fiske teknikker som å kaste garn, fiske med nett fra en av elvens mange særegne fiske installasjoner, her må både armer og bein benyttes. De spesielle vietnamesiske kurvbåtene skal dere også lære å beherske, ikke enkelt da kurvbåtene er runde.

Etter seansen på elva skal vi nå ut på en flott sykkeltur på ca. 4 km, turen går gjennom små landsbyer på stier langs grønne rismarker. Sykkelturen gir dere et tett innblikk i livet til de som bor langs ruten en seanse som garantert vil gi inntrykk og en opplevelse av å være i en fjern verden og tidsalder.

Ankommer Tra Que – en økologisk urte/grønnsaks landsby og spiser en velsmakende og «selvlagd» lunsj. Men først skal kokken vise dere hvordan man lager denne landsbyens spesielle rett – Banh Xeo, de som vil kan også prøve å lage denne retten med hjelp fra stedets kyndige kokk. Vi andre kan bare lene oss tilbake å få maten servert.

Ettermiddagen og kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Pannekake fra Hoi An

Til lunsj i dag blir en en lokal rett, Banh Xeo Hoi An. En av våre favorittretter i Vietnam, dere kan også prøve å lage den selv sammen med vår mesterkokk. 

Dag 8: Hoi An

– – 11.03.18 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Vinh Hung Riverside

Nyt frokosten langs elvebredden på Vinh Hung Riverside Resort. En stor og smakfull frokostbuffe venter deg.

Dag 9: Hoi An

– – 12.03.18 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City

– – 13.03.18 – –

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Da Nang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av byen, her er det kort avstand til alle byens severdigheter.

Resten av dagen fri til å oppleve denne travle byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 11: Ho Chi Minh City (Cu Chi)

– – 14.03.18 – –

Etter en god frokost på hotellet reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene.

En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter.

Resten av dagen fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 12: Ho Chi Minh City (Mekong)

– – 15.03.18 – –

Denne morgenen skal vi ta dere med på turens siste høydepunkt, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Ankommer vår restaurant idyllisk plassert langs elven og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Gode og mette går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi ankommer Ben Tre og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

I kveld samles vi for en felles avskjedsmiddag på en av byens restauranter.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Cruise på Mekong

En dag full av opplevelser i Mekong Deltaet.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Hjemreise

– – 16.03.18 – –

Formiddagen fri for å utforske byen før transport til flyplassen og reisen hjem. Flyet letter fra Tan Son Nhat Airport på kvelden og 1 flybytte for så å reise direkte til Oslo Lufthavn.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 14: Ankomst Oslo Lufthavn

– – 17.03.18 – –

Ankommer Oslo Lufthavn tidlig på formiddagen etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

HOTELLER PÅ REISEN

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

Silk Path Hotel
Hanoi

Sentralt plassert i gamlebyen i Hanoi, kun 10 min. gange til Hoan Kiem sjøen. Lett tilgang til gode og rimelige fortausrestauranter i nærheten.

Hotellet har sitteplasser ute, trimrom og egen lese-lounge. Flotte, store og lyse rom, frokosten som serveres på hotellet er noe av det bedre som finnes i denne kategorien.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Huong Hai Sealife
Ha Long Bay

Huong Hai Sealife gir deg et luksuriøs opphold og cruiser i de flotteste områdene i Ha Long Bay, -Bai Tu Long Bay.

Store flotte lugarer med privat bad og egen balkong. Fasiliteter som bar, restaurant, soldekk og massasjerom

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Vinh Hung Riverside
Hoi An

Vinh Hung Riverside ligger ved bredden av Thu Bon-elven, kun 5-minutters spasertur til gamlebyen i Hoi An.

Store flotte rom samt 2 svømmebasseng. Et av hotellets spesialiteter er det lokale markedet (Chợ Quê) der de tilbyr sine gjester en smak av lokale retter helt gratis.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Paragon Hotel Saigon
Ho Chi Minh City

Paragon Saigon ligger veldig sentralt plassert i sentrum av Saigon. Kort avstand til markeder, shoppingsentre og mange gode restauranter. Flotte og store rom.

Hotellet har egen spa avdeling og har et svømmebasseng på taket. I toppetasjene er det også bar og restaurant. Så her kan dere nyte utsikt utover Saigon i de sene timer.

HOTELLETS HJEMMESIDE
SE ALLE TILBAKEMELDINGER

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal