– FANTASTISKE VIETNAM –

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN –  HUE – HO CHI MINH CITY – MEKONG

14 dager / 13 netter

rundreise

Rundreise

reisens-varighet

14 dager

fridager

1 fridag Hoi An

hotellkategori

4 stjerner

Fantastiske Vietnam gir deg de beste høydepunktene fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City (Saigon) i sør. Saigon Tours AS med sin unike erfaring fra Vietnam tar deg bort fra de store tursitmassene og gir deg et genuint innblikk i landets kultur og dagligliv.

Hvorfor velge Fantastiske Vietnam?
Fantastiske Vietnam gir deg de beste opplevelsene på reisen gjennom Vietnam, reisen foregår i et behagelig tempo og vi har også lagt inn en fridag i Hoi An.  Våre tilbakemeldinger på facebook: Se tilbakemeldinger her!

FANTASTISKE VIETNAM INKLUDERER:
12 netter på gode 4 stjerners hoteller m/ daglig frokost – flyreisen fra Norge, samt innenlands fly Hanoi – Da Nang og Hue – Ho Chi Minh City – all transport i gode busser/minibuss – gode engelskspråklige guider – cruise i Ha Long Bay – dagscruise på Mekong –  utflukt til tunnelene i Cu Chi – måltider: daglig frokost på hotellene, hele 7 lunsjer og 4 middager.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Fantastiske Vietnam

Dyktige engelskspråklige lokalguider.

Medlem av:

bambus

DAGSPROGRAM
FANTASTISKE VIETNAM
14 dager

Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo Lufthavn på formiddagen. Tilsutningsbilletter fra andre steder i Norge kan ordnes hvis dette ønskes.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ankomst Hanoi på formiddagen og dere blir møtt av vår dyktige guide på flyplassen. En kort kjøretur (35min) til hotellet i sentrum av byen.

Sjekker inn på hotellet og litt tid for avslapping etter flyreisen.

På kvelden blir det en velsmakende velkomstmiddag på en av Hanois flotte restauranter.

Måltider på flyreisen, Middag inkl.

Dag 3: Hanoi

Etter en god frokost på hotellet begynner dagen med besøk til komplekset som er dedikert Ho Chi Minh -inneholder Ho Chi Minhs mausoleum (sett kun utvendig på mandager, fredager og ettermiddager, Mausoleet stenger også i september og oktober for årlig vedlikehold), og hans hus på søyler der han bodde fra 1958 til 1969.

Stedet omfatter også One Pillar Pagoda, opprinnelsen for pagoden går helt tilbake til grunnlaget av byen (1000 års jubileum i 2010).

Reiser videre med et besøk til Van Mieu-Quoc Tu Giam (Litteraturtempelet og Vietnams første universitet) som ble bygget i det 11. århundre før dere spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange utmerkede restauranter.

Etter lunsj besøker dere Hanois travle marked, her går dere rundt og får oppleve den svært spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer folk fra fjerntliggende og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Siste post på programmet er Vanndukketeateret, en unik nord-vietnamesisk kunstform som skildrer scener fra det daglige livet på landsbygdene og episoder fra landets lange historie. Alt fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg i og på vannet.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri og overnatter på hotell i Hanoi.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi – Ha Long Bay

En god frokost serveres på hotellet før avreise til Ha Long Bay. Turen ut til denne vakre bukten tar ca. 2,5 time inkl. en stopp underveis.

Ha Long Bay, en av World Natural Heritages anerkjent av UNESCO med spektakulære kalksteinstopper og små øyer i det smaragdfargede havet i Tonkinbukta.

Ved ankomst, ønskes dere velkommen ombord sammen med en velkomstdrink før du sjekker inn på din flotte lugar. Båten starter opp og lunsj serveres mens dere setter kursen ut i den vakre bukten. Passerer små og store øyer, grotter, fjell i alle fasonger av kalkstein, fiskere som lever sine enkle liv på små båter sammen med familien. Etter lunsj kan dere slappe av på soldekket. Det arrangeres flere utflukter under cruisets gang.

På ettermiddagen ankrer båten opp og middag serveres på båten.

Overnatter ombord og alle lugarer har aircondition, privat bad og toalett.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

For de som er oppe tidlig vil det være mulighet for en Tai Chi leksjon på soldekket. Tai Chi -en klassisk kinesisk kampøvelse som er basert på filosofien om Yin og Yang, balanse og pusteøvelser er hovedingrediensene og består av en serie med harmoniske bevegelser som er rytmiske og presise, etter endt trening får du en følelse av ro, fred og velbehag.

En lett frokost serveres, bestående av kaffe/te samt noe enkelt å bite i. En ny utflukt står på programmet.

Sjekker ut av lugaren og en større frokost/brunsj serveres mens dere setter kursen tilbake til havnen, ankommer havnen rundt 10:30.

Reiser tilbake til Hanoi og  flyplassen for en kort flyreise (1 time) til Da Nang. Guiden venter utenfor og tar dere med til det sjarmerende stedet Hoi An (ca. 40 min).

Sjekker inn på deres hotell som ligger helt nede ved havet, resten av kvelden fri til å utforske stedet på egenhånd.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

Etter en god frokost på hotellet skal vi denne morgenen gi deg et nærmere innblikk dagliglivet på landsbygda. Vi tar dere med til et av de mindre turistifesrte plassene i Hoi An. Det hele starter med en enkel sykkeltur (ca. 4 km i flatt terreng) gjennom pittoreske landsbyer, rismarker der dere opplever bøndene i arbeid sammen med sine vannbøfler, kommer i snakk med de lokale langs de samle stiene.

NB: For de om ikke sykler ordner vi en annen transport

Ankommer landsbyen Thanh Dong der de produserer grønnsaker og urter økologisk. Får servert litt å drikke og smake en kake laget av sticky rice, mens de lokale forklarer om hvordan livet er i landsbyen og deres måte å drive økologisk landbruk på. Tar en runde rundt på området og hvis du vil kan du være med å så eller høste inn grønnsaker og urter sammen med de lokale.

En kort spasertur og ankommer elvebredden, der stiger dere om bord i en av de lokale med sin kurvbåt. Kurvbåtene er helt runde og en spesiell teknikk kreves for å få de fremover. Dette lærer du fort av de lokale.

Under turen nedover elven vil dere oppleve lokale fiskere og deres fisketeknikker.

Ankommer lunsj restauranten som er nydelig plassert langs elvebredden for en velsmakende lunsj der dere blir kjent med den lokale retten Banh Xeo Hoi An sammen med andre smakfulle retter.

Tilbake til hotellet etter lunsj og resten av dagen fri etter en dag fylt med mange flotte og spennende opplevelser.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7: Hoi An

Hele dagen fri til å utforske Hoi An og nærområdet. Eller kanskje det frister med en tur ned på stranda som ligger 5 minutters gange unna hotellet?

Hotellet stiller sykler til deres disposisjon for de som ønsker å utforske stedet på sykkelsetet. Området rundt hotellet er et av de beste plassene til å oppleve det lokale livet på landsbygda.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An – Hue

Etter frokost settes kursen nordover og til keiserbyen Hue. På turen nordover passerer dere det 21 km lange Hai Van Passet og en fantastisk utsikt venter dere på toppen (496 m.o.h), passet er også et klimaskille mellom tropisk klima i sør og 4 årstider i nord.

Ankommer Hue rundt lunsjtider og reiser straks til La Carambole for en meget god og velsmakende lunsj.

Etter lunsj sjekker dere inn på hotellet i sentrum av byen, kort avstand til alle byens severdigheter.

På ettermiddagen blir det et besøk til Citadellet og den forbudte by, som står på UNESCO som World Cultural Heritage. Fortsetter videre til keiseren Tu Duc’s gravsted. Tu Duc (1829-1883) var nummer 4 av de 13 keiserne under Nguyen dynastiet (1802 til 1945), også en kjent poet og dikter noe som gjenspeiler hans gravsted.

Tilbake på hotellet og kvelden fri til å utforske Hue på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 9: Hue

En god frokost på hotellet og dagen i dag vil bli viet til det lokale livet i Hue.

Starter med et besøk til det lokale markedet der dere får en grunnleggende introduksjon av markedet, her selges alt fra grønnsaker, tropiske frukter, fisk og kjøtt til klær, leker og mye annet.

Besøker den flislagte broen Than Toan, broens arkitektur og historiske verdi tiltrekker seg mange turister årlig. Det blir også et besøk til en imponerende kirkegård der dere får en innføring i begravelsesritualer samt får se noen meget flotte gravsteder.

Fortsetter videre til keiseren Khai Dinh’s gravsted. Khai Dinh (1885 til 1925), hans gravsted skiller seg veldig ut fra de andre kongenes gravsteder. Det tok hele 11 år å fullføre gravstedet. Khai Dinh var den 12 kongen av totalt 13 i Nguyen Dynastiet. på veien dit stopper dere får å se restene etter Nine Bases Zone, et våpen lager bygget av den franske kolonimakten i 1941.

Spiser en velsmakende lunsj.

Etter lunsj blir det et besøk til Hue’s flotteste pagode Thien Mu som ligger vakkert til langs Parfymefloden.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 10: Hue – Ho Chi Minh City

Frokost på hotellet og fri fram til avreise til flyplassen i Hue for en kort flyreise til Ho Chi Minh City eller Saigon som også byen kalles.

Sjekker inn på hotellet i sentrum av byen, kort avstand til alle byens severdigheter, shoppingsentre, kaffebarer og restauranter

På ettermiddag vil det bli en guidet tur for å bli bedre kjent med byen, spaserer langs Dong Khoi (en av handlegatene i Saigon) går opp til gjenforeningspalasset videre til Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret.

Det hele avsluttes med en velsmakende middag på en av byens mange flotte restauranter.

Resten av kvelden fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Middag inkl.

Dag 11: Ho Chi Minh City

Etter frokost på hotellet reiser dere til de berømte Cu Chi-tunnelene, tunnelsystemet ligger 70 km nordvest for Ho Chi Minh City (Saigon).

Deler av tunnelsystemet ble startet utgravd i 1948 for å hjelpe Viet Minh geriljaen til å bekjempe franskmennenes kolonistyre.

Et underjordisk tunnelsystem bestående av oppholdsrom, kjøkken, rom for oppbevaring av våpen og utstyr, feltsykehus og kommandosentre. Under Vietnamkrigen ble hele området tungt bombardert og mye av det øverte laget ble ødelagt. Siden 1988 har deler av tunnelsystemet blitt åpnet opp og utvidet for besøkende, her vil det være mulig og komme ned og få en følelse av hvordan det var nede i tunnelene.

Det meste av det som foregår av sightseeing i Cu Chi skjer oppe på bakken og det er frivillig å gå ned for å se selve tunnelen, dere velger selv hvor langt dere vil prøve tunnelene.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og en velsmakende lunsj venter dere.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 12: Ho Chi Minh City

Etter frokost blir dere hentet av guiden for en full dag til Mekong Deltaet. Noen plasser i Mekong er meget turistifisert, spesiellt Cai Be og My Tho. Saigon Tours AS har sitt eget lille paradis i deltaet der dere kan nyte det lokale livet helt i fred og ro.

Ankommer vårt sted og går ombord i en ventende båt som tar dere med ut på den mektige Mekongelven. Fra båten får du et tett innblikk i daglige aktiviteter fra de lokal både på elven og langs elvebredden.

Første stopp er ved en fabrikk som produserer teglstein, disse fabrikkene drives av små familier og leverer stein for husbygging i nærområdet. Guiden vil forklare dere hvordan produksjonen foregår fra leiren tas opp fra ca. risåkrene til steinen er klar for levering.

Neste stopp er hos en lokal familie som driver med produksjon av kokosnøtter der de utnytter hele nøtta. Her produseres alt fra spisepinner til kosmetikk og smakfulle karameller.

Tilbake til båten og cruiser i små naturlige kanaler til dere ankommer en landsby som produserer tynne matter til å sove på. Her vil dere også få nyte noen av de herlige tropiske fruktene som produseres i Mekong Deltaet.

Turen forsetter med en lett sykkeltur der dere passerer grønne rismarker og grønnsaksåkrer for å få et innblikk i bøndenes liv og deres arbeid her i deltaet.

Lunsj serveres på en lokal restaurant langs elvebredden med lokale delikatesser fra Mekong.

En kort båttur på elven etter lunsj og setter så kursen tilbake til Ho Chi Minh City.

På kvelden vil det bli avskjedsmiddag på Saigon River, et fantastisk middagscruise venter dere. En flott avslunting på deres Vietnam reise.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Hjemreise

Formiddagen og dagen fri før avreise til flyplassen i Saigon og flyreisen hjem til Norge på kvelden. 1 flybytte og videre til Norge.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 14: Ankomst Oslo Lufthavn

Ankommer Oslo Lufthavn på formiddagen etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

– BESTILL REISEN HER –
Hoteller på reisen

HOTELLER PÅ FANTASTISKE VIETNAM

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HUE – HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

MK Premier
Hanoi

Ligger i den gamle bydelen og kun 5 min. fra Hoan Kiem sjøen i sentrum av byen.

Flotte rom og tilbyr en veldig god service til sine gjester. Kort gangavstand til lokale restauranter.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Huong Hai Sealife
Ha Long Bay

Huong Hai Sealife gir deg et luksuriøs opphold og cruiser i de flotteste områdene i Ha Long Bay, -Bai Tu Long Bay.

Store flotte lugarer med privat bad og egen balkong. Fasiliteter som bar, restaurant, soldekk og massasjerom.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Little Beach
Hoi An

The Beach ligger helt nede ved Cua Dai stranden hotellet disponerer 2 svømmebasseng samt en strand rett ved hotellet, et stort basseng samt hotellets private sandstrand står til din disposisjon. Her er det bare å nyte dagene. Hotellet har også gratis sykkelutleie, så det er bare å sette seg på for å utforske nærområdet.

Hotellet har spa avdeling, gratis shuttlebuss til Hoi An (10 min til gamlebyen). Rett utenfor finner du mange gode lokale restauranter. Kort avstand til små sjarmerende landsbyer. Les hva gjestene mener om hotellet her på TripAdvisor her.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Moonlight Hue
Hue

Moonlight Hotel et flott hotell som ligger i turistgaten i byen, hotellet har en tak-terrasse og innendørs svømmebasseng samt gangavstand til Parfymefloden og sentrum av byen. Trimrom og SPA finnes også på hotellet.

Moonlight Hotel har store flotte rom med alle fasiliteter. Gratis trådløst nett tilgjengelig for gjestene både på rommene og fellesarealene.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Central Palace Hotel
Ho Chi Minh City

Dette 4-stjerners hotellet har store flotte rom og svømmebasseng på taket, i toppetasjen finnes også en bar/restaurant der sene kveldstimer kan nytes sammen med en fantastisk utsikt.

Hotellet ligger meget sentralt plassert i byen, kort avstand til Saigons store marked Ben Thanh og rett ved siden av gjenforeningspalasset. Et glimrende utgangspunkt for opplevelser.

HOTELLETS HJEMMESIDE

April 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi reiste med Saigon Tours AS fra Hanoi til Saigon, dette var 17 dager med topp kvalitet på alt.
Vi gleder oss på vegne av alle som får oppleve å reise med Saigon Tours AS, deres kjennskap til landet gjorde reisen derfor helt unik.

Nils Hanstad, 3370 Vikersund

Mars 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi hadde en super tur fra nord til sør mars 2018. Opplevelser på løpende bånd, Takk til Tom som ga oss opplevelser vi aldri ville funnet selv Anbefaler Saigon Tours AS til alle som vil til Vietnam

Line Wanberg, 1084 Oslo

Februar 2018
Vietnam -nord til sør-

Vi deltok på en fantastisk nyttårstur med Saigon Tours i februar 2018. Et veldig flott opplegg der vi fikk oppleve folkelivet i by og land, tatt med på spennende aktiviteter til vanns og på land, kultur og historie – sol og bad. For oss et passe opplegg med organiserte opplegg og fri tid til disposisjon.

Inger Lise Pettersen, 8646 Korgen

November 2017
Kambodsja & Vietnam

Vi deltok på turen til Kambodsja og Sør-Vietnam i november/desember 2017. Vi var veldig fornøyd med Saigon Tours på reisen «Vietnam fra Nord til Sør» som vi deltok på januar/februar 2016, så forventningene var skyhøye denne gang. De ble oppfylt til det fulle! 17 dager senere reiste vi hjem proppfulle av så mange fine opplevelser at det vil ta lang tid å fordøye alt.

Tone K. Nygård, 1446 Drøbak

Oktober 2017
Vietnam -nord til sør-

Vi dro 28/10 og hjem 10/11. Fra nord i Hanoi til sør i Saigon. En fantastisk tur på alle måter. Strålende reiseleder. Kunnskapsrik, tolerant, språkmektig og en overraskende flott sangstemme. Busser og guider, mat, hoteller alt var topp fra dag en. Saigon Tours AS anbefales på det sterkeste. Vi kommer veldig gjerne tilbake for å nyte litt mer strandliv og motorsykkel.

Marit Vestre Evensen, 0258 Oslo

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk «på skinner», gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal

AVREISEDATOER FANTASTISKE VIETNAM

Bestill din neste drømmereise til Vietnam med Saigon Tours AS

INFORMASJON FANTASTISKE VIETNAM

Her kommer prisinfo…

Her kommer prisinfo…

Her kommer prisinfo…

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

Gjennom sosiale medier kan vi dele informasjon, oppdateringer og vise deg våre nye spennende reiser og tilbud. Samtidig er dette arenaer hvor du enkelt kan kommunisere med oss, ved og blant annet dele dine historier, bilder og videoer.

LES VÅRE TILBAKEMELDINGER PÅ FACEBOOK HER!