Loading...
ST070717 Vietnam -nord til sør- 2017-06-10T05:25:57+00:00
Reisetype

Rundreise

Varighet

16 dager

Fridager

Fridager Hoi An

Hotellkategori

4 / 5 stjerner

HANOI – HA LONG BAY – HOI AN – HO CHI MINH CITY – MEKONG

Sommeren 2017 tar vi deg med på en spennende og opplevelsesrik reise gjennom hele Vietnam. Vi starter i nord og Hanoi der vi får et innblikk i landets historie og kultur, samt oppleve menneskenes dagligliv på nært hold. Setter kursen videre ut til Ha Long Bay der vi skal delta på et fantastisk overnattings cruise i den vakre bukten. Her kan du bare lene deg tilbake å nyte det vakre landskapet som passerer i sakte film.

Fortsetter reisen sørover og til den vakre og sjarmerende stedet Hoi An, her har vi lagt inn fridager som kan nytes ved bassengkanten, havet eller oppleve den sjarmerende gamlebyen eller de små landsbyene i nærheten. Her bor vi på Palm Garden Resort som ligger på den flotte stranden i Hoi An. For opplevelser er vel kanskje Hoi An det beste stedet i Vietnam.

Ankommer sør-Vietnam og Ho Chi Minh City eller Saigon som byen fortsatt kalles etter en kort flyreise (1 time). Her skal vi bl.a. besøke Cu Chi tunnelene et 200 km langt tunnelsystem utgravd for hånd. Mekong-deltaet opplever vi fra en sampan, denne mektige elven bugner av tropiske frukter og regnes som Vietnams spiskammer nr. 1. I Ho Chi Minh City bor dere midt i sentrum av byen med kort avstand til alle severdigheter, restauranter og shopping.

-REIS MED SAIGON TOURS AS-
Reiseleder

Denne reisen har norsk reiseleder

Reiseperiode:
fre, 07.07.17 – lør, 22.07.17

kr 23 950,00

pr. person i delt dobbeltrom

Enkeltrom: kr 29 950,00

Alle priser gjelder avreise Oslo Lufthavn
Depositum kr 2 000,00 pr. person

– SEND FORESPØRSEL –

Medlem av:
Reisegarantifondet

Vietnam

16 dager -nord til sør-

Program & Detaljer

Dag 1: Avreise Oslo Lufthavn

– – 07.07.17 – –

Avreise fra Oslo Lufthavn med Emirates (EK 160) kl. 13:40 til Dubai, flybytte og direkte til Hanoi, Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Dag 2: Ankomst Hanoi

– – 08.07.17 – –

Ankommer Hanoi kl. 12:30 fra Dubai. Vår engelskspråklige guide og den norske reiselederen møter dere på flyplassen ved ankomst. En kort busstur til hotellet for innsjekking og avslapping etter flyreisen.

På kvelden tar vi dere med ned i sentrum av byen og viser dere gamlebyen og Hanois liv og røre, etter den korte spaserturen ankommer vi byens Water Puppet Show, en unik nordvietnamesisk kunstform som skildrer scener fra livet på landet og episoder av nasjonal historie. Historien blir fortalt ved hjelp av dukker som beveger seg på vannet.

I kveld skal vi gi dere en smak av Vietnam, en fantastisk velkomstmiddag venter dere på en av Hanois flotteste restauranter.

Velkomstmiddag inkl.

Dag 3: Hanoi

– – 09.07.17 – –

Etter en god og velsmakende frokost på hotellet starter dagen med besøk til komplekset som er dedikert til Ho Chi Minh eller Bac Ho (onkel Ho) og inneholder Ho Chi Minh mausoleet, Presidentpalasset og Ho Chi Minhs siste bosted, hans hus på stylter. Huset på stylter ligger på et idyllisk sted og var en gave fra lokalbefolkningen, dette ble hans bolig og kontor helt fram til hans død i 1969.

Tar også en titt på pagoden på en søyle (One Pillar Pagoda) som ligger på samme sted.

Fortsetter sightseeingen med et besøk Van Mieu-Quoc Tu Giam (Temple of Literature og vietnams første universitet) som ble bygget i 11. århundre før vi spiser en velsmakende lunsj i en av Hanois mange gode restauranter.

Etter lunsj tar vi turen til Hanois travle marked, her vandrer vi rundt og får med oss den helt spesielle atmosfæren på stedet. Hit kommer mennesker fra fjern og nærliggende landsbyer for å selge sine varer.

Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 4: Hanoi  – Ha Long Bay

– – 10.07.17 – –

Etter en god frokost hotellet er det avreise til Ha Long Bay. Turen ut til denne vakre bukten tar ca. 3,5 time inkl. en god stopp underveis.

Ha Long Bay, en av World Natural Heritages anerkjent av UNESCO med spektakulære kalksteinstopper og små øyer i det smaragdfargede havet i Tonkinbukta.

Ved ankomst, ønskes vi velkommen av manageren om bord sammen med en velkomstdrink før du sjekker inn på din lugar som også har en privat balkong i tillegg til et stort flott bad. Båten starter opp og lunsj serveres mens vi setter kursen ut i den vakre bukten. Passerer små og store øyer, grotter, fjell av kalkstein, fiskere som bor på sine små båter sammen med familien. Etter lunsj kan dere slappe av på soldekket og nyte den vakre utsikten. Båtens mannskap tar dere med på utflukter under cruisets gang her blir det besøk til grotter, kokkedemonstrasjon.

På ettermiddagen ankrer båten opp og en fantastisk middag serveres på båten.

Overnatter på Paradise Elegance.

Frokost, Lunsj, Middag inkl.

Ha Long Bay
Dag 5: Ha Long Bay – Hoi An

– – 11.07.17 – –

Dagen i dag starter med en Tai Chi leksjon på soldekket for morgenfuglene etterfulgt av velsmakende vietnamesisk kaffe eller te.

Frokost serveres og båten fortsetter sitt cruise i den vakre bukten.

Etter frokost tar vi turen innom Suprise Cave som er Ha Long Bays største grotte vakkert dekorert av naturlige stalagmitter og stalaktitter. Denne grotten er verdt et besøk og bærer navnet sitt med det rette.

Etter besøket her setter båten sakte kursen tilbake til havnen mens vi får servert en deilig brunsj. Ankommer havnen ca. 11:00 og setter kursen til Hanoi og flyplassen for en kort flyreise til Da Nang. Setter kursen straks til Hoi An (35 min. fra flyplassen) og sjekker straks inn på vårt hotell som ligger nede på stranda i Hoi An.

Resten av kvelden fri.

Lett Frokost, Brunsj inkl.

Dag 6: Hoi An

– – 12.07.17 – –

Etter en smak av hotellets fantastiske frokostbuffe skal vi i dag ta dere med på en utflukt der dere kommer tett inn på dagliglivet i Hoi An, vi begynner med et besøk til en fiskerlandsby der dere får ta del i enkle fiske teknikker som å kaste garn, fiske med nett fra en av elvens mange særegne fiske installasjoner, her må både armer og bein benyttes. De spesielle vietnamesiske kurvbåtene skal dere også lære å beherske, ikke enkelt da kurvbåtene er runde.

Etter seansen på elva skal vi nå ut på en flott sykkeltur på ca. 4 km, turen går gjennom små landsbyer på stier langs grønne rismarker. Sykkelturen gir dere et tett innblikk i livet til de som bor langs ruten en seanse som garantert vil gi inntrykk og en opplevelse av å være i en fjern verden og tidsalder.

Ankommer Tra Que – en økologisk urte/grønnsaks landsby og spiser en velsmakende og «selvlagd» lunsj. Men først skal kokken vise dere hvordan man lager denne landsbyens spesielle rett – Banh Xeo, de som vil kan også prøve å lage denne retten med hjelp fra stedets kyndige kokk. Vi andre kan bare lene oss tilbake å få maten servert.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 7: Hoi An

– – 13.07.17 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 8: Hoi An

– – 14.07.17 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 9: Hoi An

– – 15.07.17 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 10: Hoi An

– – 16.07.17 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 11: Hoi An

– – 17.07.17 – –

Hele dagen fri til å utforske dette sjarmerende stedet på egenhånd.

Frokost inkl.

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

– – 18.07.17 – –

Etter en god frokost på hotellet setter vi kursen til flyplassen i Da Nang for den korte flyreisen til Ho Chi Minh City (Saigon). Ankommer Ho Chi Minh City og reiser straks til en av våre favoritt restauranter for lunsj.

Etter lunsj tar vi dere med på en «bli kjent» runde der vi viser dere gjenforenings palasset, Notre Dame katedralen, det gamle posthuset. Vi stopper også ved det store markedet i byen, Ben Thanh.

Etter sightseeingen sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av byen,

Resten av dagen fri til å oppleve denne travle byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 13: Ho Chi Minh City (Cu Chi Tunnelene)

– – 19.07.17 – –

I formiddag etter frokost reiser vi en tur ut til de berømte Cu Chi tunnelene. En underjordisk landsby utgravd av Cu Chi geriljaen for hånd under krigene mot franskmennene og amerikanerne. Det underjordiske nettverket består av tunneler og ganger som strekker seg over 200 km. Komplekset er bygd i tre etasjer og inneholdt både kjøkken, sykestuer, kontorer og fangegroper. En liten del av tunnelene er utgravd slik at turister har en mulighet til å komme ned og kan få en liten følelse på hvordan det var å oppholde seg der.

Tilbake til Ho Chi Minh City ved lunsjtider og spiser en velsmakende lunsj på en av byens mange flotte restauranter.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 14: Ho Chi Minh City (Mekong Deltaet)

– – 20.07.17 – –

Denne morgenen skal vi ta dere med på et av turens mange høydepunkter, i dag skal vi besøke Mekong Deltaet. Deltaet er Vietnams risbolle nr. 1 med hele 3 avlinger ris pr. år og er en stor bidragsyter til Vietnams og andre lands matfat.

Ankommer Ben Tre og går om bord i vår ventende båt. Her får vi en tur rund små øyer med frodige frukthager, kjører på små kanaler og ser dagliglivet passere i sakte tempo. Går ut av båten og spaserer langs elvebredden og nyter lokalbefolkningens fredelige hverdag. Stikker innom en av de mange familiebedriftene som produserer det meste som går an å få ut av en kokosnøtt. Alt fra suvenirer til kokskarameller produseres på løpende bånd, det meste for hånd og enkle metoder. Disse familiebedriftene er typisk for deltaet og produserer varer for levering i hele Vietnam.

Ankommer vår restaurant i deltaet og spiser en smakfull lunsj med stedets spesialiteter. Etter lunsj går vi ombord i båten igjen for en rolig ferd på elven til vi ankommer My Tho og vår ventende buss som skal ta oss tilbake til Ho Chi Minh City.

Resten av kvelden fri til å utforske byen på egenhånd.

Frokost, Lunsj inkl.

Dag 15: Ho Chi Minh City – Hjemreise

– – 21.07.17 – –

Formiddagen og dagen fri før avreise til flyplassen i Saigon og flyreisen hjem med Emirates til Norge, flybytte i Dubai og videre direkte til Norge. Da vi har nattfly har vi ordnet med sen utsjekking fra hotellet slik at dere beholder rommene på dagtid.

Frokost, Måltider på flyreisen inkl.

Dag 16: Ankomst Oslo Lufthavn

– – 22.07.17 – –

Ankommer Oslo Lufthavn med Emirates (EK 159) kl. 12:30 etter en fantastisk reise til Vietnam.

Måltider på flyreisen inkl.

Fridager i Hoi An

Palm Garden Resort tilbyr sine gjester gratis solstoler og håndkler både ved bassenget og den flotte sandstranda. Et nydelig resort med alle fasiliteter som spa, restauranter, trimrom, tennisbane og ikke minst et stort svømmebasseng.

Hoi An er også et glimrende for snorkling og dykking på sommeren, vi kommer til å arrangere en tur ut til Cham Island hvis interessen er der. Er du interessert i en tur på motorsykkel er dette plassen for å prøve dette, vi har arrangert utflukter på motorsykkel ved flere anledninger både 1/2 dags og fulldags turer. En herlig måte å oppleve landsbygda på! Eller bare leie en sykkel på hotellet og ta dere rundt i nærområdet på egenhånd, mulighetene er mange.

Hotel 5 stjerner

HANOI - HA LONG BAY - HOI AN - HO CHI MINH CITY

5 stjerners hotell

Silk Path Hotel
Hanoi

Sentralt plassert i gamlebyen i Hanoi, kun 10 min. gange til Hoan Kiem sjøen. Lett tilgang til gode og rimelige fortausrestauranter i nærheten.

Hotellet har sitteplasser ute, trimrom og egen lese-lounge. Flotte, store og lyse rom, frokosten som serveres på hotellet er noe av det bedre som finnes i denne kategorien.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Paradise Elegance
Ha Long Bay

Paradise Elegance ble satt i drift mars 2017, en helt fantastisk flott båt med alle fasiliteter og er som et flytende 5-stjerners hotell. Alle lugarer har egen privat balkong.

Romslige lugarer med bad og aircondition. Et stort soldekk og romslig uteplass både i front, i akterenden og på sidene for de som vil nyte dette vakre landskapet.

BÅTENS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Palm Garden Resort
Hoi An

Palm Garden Hoi An ligger i en fantastisk flott tropisk hage, et stort basseng samt hotellets private sandstrand står til din disposisjon. Her er det bare å nyte dagene.

Hotellet har spa avdeling, gratis shuttlebuss til Hoi An, 2 restauranter. Rett utenfor finner du mange gode lokale restauranter. Kort avstand til små sjarmerende landsbyer.

HOTELLETS HJEMMESIDE
5 stjerners hotell

Paragon Hotel Saigon
Ho Chi Minh City

Paragon Saigon ligger veldig sentralt plassert i sentrum av Saigon. Kort avstand til markeder, shoppingsentre og mange gode restauranter. Flotte og store rom.

Hotellet har egen spa avdeling og har et svømmebasseng på taket. I toppetasjene er det også bar og restaurant. Så her kan dere nyte utsikt utover Saigon i de sene timer.

HOTELLETS HJEMMESIDE

November 2016
Kambodsja & Sør-Vietnam

Vi hadde en kjempeflott tur til Kambodsja og sør-Vietnam. Opplegget var som forrige tur helt perfekt. Et flott program med dyktige lokale guider. Hotellene var som tidligere i toppklasse. Besøket i Angkor Wat var enestående. Denne turen hadde også overnatting i en lodge i Mekong deltaet før en 3 dagers båttur i deltaet. Avslutningen på øya Phu Quoc gjorde prikken over i en.

Birger Andersen, 1480 Slattum

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Å kjøpe seg en reise er egentlig å kjøpe seg en drøm. Denne turen oppfylte drømmen. En behagelig og kunnskapsrik norsk reiseleder og et opplegg spekket med opplevelser, og som i tillegg gikk “på skinner”, gjorde at vi fikk oppfylt drømmen.
Med andre ord- en kjempefin tur!

Unni Mathisen, 1605 Fredrikstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Vi vil gjerne takke for en fantastisk tur med et hyggelig reisefølge. Vi har vært på mange felles reiser både i Sør-Amerika, Afrika og ikke minst i Asia, men til vår store positive overraskelse ble opplegget til Saigon Tours AS det beste vi har vært med på.
Lykke til med deres nye reiser!

Liv Birch Aune, 1396 Billingstad

November 2016
Vietnam -nord til sør-

Takk for en fantastisk opplevelse. Det som gjorde ferien så unik, skyldes nok at du var tilstedeværende, snakket språket og kjenner landet, -og at dine personlige refleksjoner var interessante. Det å bli tatt utenom «main touriststream» gjorde opplevelsene ekstra bra. Det var vår første tur til Asia, og det har gitt mersmak, men denne ferien gjør kanskje til at vi legger lista vel høyt for videre opplevelser?

Lasse Svendsen, 4846 Arendal
SE ALLE TILBAKEMELDINGER